Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Documental Monarquia o República?: TV3 ha de rectificar

|

- Publicitat -

La direcció de TV3 ha decidit, finalment, no emetre el documental Monarquia o República? que ha produït durant una bona colla de mesos. La decisió s’ha conegut arran de la resposta donada per Mònica Terribas al diputat d’Esquerra Carmel Mòdol, que li qüestionà el perquè d’aquesta decisió. Certament, el tema ja feia setmanes que cuejava, perquè fa un temps havia aparegut a la premsa l’anunci del dia del mes de febrer que havia d’estrenar-se. Però la data va passar i no es va projectar.

I d’expectació n’hi havia. Per primera vegada una televisió pública encarava la qüestió sense prejudicis, I, sobretot, perquè ho feia a la catalana, és a dir, amb el segell de la rigorositat pròpia de l’escola professional de TV3, tan allunyada de tota mena de sectarismes. Altrament, el fet que la televisió catalana hagués encarregat el treball a dos dels seus professionals més reconeguts en aquest àmbit, com ara Montserrat Armengou i Ricard Belis, autors d’obres tan excel•lents i premiades com Els nens perduts del franquisme, feia créixer encara més l’expectació davant l’estrena.

Publicitat

Tant de bo aquesta decisió sigui corregida d’immediat. Perquè no té cap sentit (i és molt ofensiu) que després d’haver patit tants anys de silencis, de mitges veritats i de desinformació interessada (que prou en paguem les conseqüències) l’any 2010 encara puguin prevaler les pors sobre la professionalitat i la voluntat de servei públic.

Ningú no té dret a fer-nos sentir aquesta vergonya, altrament gens aliena.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut