Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Autopistes madrilenyes cobraran gràcies a CiU, però La Vanguardia calla i el senyor Basté, també!

|

- Publicitat -

Durant el tràmit parlamentari dels pressupostos, CiU (ho recordareu perquè us en vam parlar, tot i que a casa nostra els mitjans públics no se n’han fet gairebé ressò, la qual cosa ja és prou vergonyant) va presentar una esmena a fi que les concessionàries de les autopistes radials de Madrid poguessin ser rescabalades per l’Estat perquè no han cobert les expectatives de guanys. Certament, atenent al fet que hi ha una excel.lent xarxa d’autovies, la ciutadana no opta per les de pagament.

Quan el diputat Sànchez Llibre va defensar en el Congrés aquesta esmena, Esquerra acte seguit li reclamà des de la tribuna que la retirés. Ja és prou vergonyant que pretenguin destinar-hi diners públics, però que, a més, ho reclami un partit polític català i catalanista és indignant. Gosar reclamar diners públics per a les concessionàries de Madrid…després del que hem pagat i continuem pagant a Catalunya just per manca d’inversions estatals en autovies al Principat. Escandalós!

Publicitat

Lògicament, no ens van fer cas i, tot sigui dit, els va sortir molt barat davant de la ciutadania catalana, perquè, a casa nostra, els diaris gairebé no en van parlar. Ni La Vanguardia ni RAC1 (per parlar de mitjans catalans importants tan crítics amb les esquerres catalanes) ni quasi ningú en va voler saber res. Curiós!

Amb tot, l’operació no el va sortir prou bé, si més no, d’entrada. Perquè el PP va vetar la transaccional que PSOE i CIU havien signat en el Ple, raó per la qual només quedava l’opció del Senat.

No obstant, el Senat ha decidit vetar els pressupostos, la qual cosa significa que els comptes de l’Estat per a l’any vinent retornen aquesta setmana tal com en sortiren. I ja no hi havia recorregut. Es per això que, el govern ha ideat una altra manera de colar l’esmena. Us l’expliquem: aquest mateix dimarts s’ha d’aprovar la llei del servei postal universal (una llei a través de la qual es privatitza el servei de correus), la qual, tot i que no té res a veure amb les autopistes, és utilitzada com a ganxo per col•locar-hi una disposició transaccional que possibilitarà que a partir de l’1 de gener rebin un compte de compensació “entre los ingresos de peaje que se hubieran producido de haberse alcanzado el 80 por 100 del tráfico previsto en el plan económico financiero presentado en la oferta de licitación por dicha sociedad y los ingresos de peaje derivados del tráfico real”. Per a l’any vinent, 80,1 milions, tot i que Rodríguez Zapatero parla i parla de la necessitat d’aplicar mesures d’austeritat dures com acabar amb els 426 euros per a les persones aturades que ja no els queda res de res per viure.

D’això se’n diu anar per feina. CiU i PSOE remant a favor dels poderosos. I, mentrestant, La Vanguardia calla i amaga. I el senyor Basté, també!

Publicitat

Opinió

Minut a Minut