Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Ja n’hi ha prou!

|

- Publicitat -

Que Peces Barba opini i tingui criteri sobre la geopolítica peninsular espanyola del segle XVII no em resulta gens insultant. Certament, és evident que se sent identificat amb els actors vencedors del procés expansionista castellà i la seva lògica discursiva s’hi adequa. La nostra, la dels catalans derrotats, és una altra. I punt.
Ara bé, fer referència als bombardeigs de Barcelona ultrapassa la complexitat de l’anàlisi històrica. I, a més, si es té en compte que fent referència a la més que possible no necessitat de tornar-hi no es nega implícitament la possibilitat d’aquesta “solució”.

Les declaracions esdevenen d’una magnitud extraordinària atenent a la personalitat de qui les va dir. A qualsevol Estat europeu, que un redactor del text constitucional hagués fet unes manifestacions que apel•lessin a la violència contra els mateixos ciutadans de l’Estat hagués provocat la reprovació immediata del Cap de l’Estat, del president del govern i dels presidents de tots els òrgans constitucionals.

Publicitat

La societat espanyola té uns valors democràtics tan fràgils que permet que milers i milers de morts pel feixisme i la Dictadura militar encara no hagin estat reconegudes jurídicament com a víctimes per part de l’Estat, que hi hagi sales del Congrés que porten el nom d’un ministre de Franco, que s’obviïn les víctimes del terrorisme d’Estat en els nous textos legislatius acabats d’aprovar i que els seus dirigents, de dretes i d’esquerres, no tinguin cap necessitat de demanar perdó per l’assassinat del nostre President afusellat. De fet, ni el mateix Cap d’Estat mai s’ha plantejat fer-ho per haver jurat els Principios Fundamentales del Movimiento.

Per això, i només per això, aquesta gran ofensa que, venint d’un intel•lectual només pot explicar-se des de la maldat, ens ofèn fins al moll de l’ós: és una ofensa a totes les víctimes, moltes de les quals de Barcelona, bombardejades, per terra, mar i aire. I ens provoca un dolor i una indignació enormes, a nosaltres, els seus descendents. I el dolor surt de les entranyes!

Nota: Es evident que no pretenia insultar la mare de Peces Barba. 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut