Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Saviola

|

- Publicitat -

Els culers som una espècie amb una especial habilitat per sentir llàstima i després penedir-nos-en. Ja vaig escriure fa unes setmanes sobre l’atac de periquitosis que els havia agafat a uns quants barcelonistes que conec al voltant de l’Espanyol i la final de la UEFA. I mira: al cap d’uns dies arriben al Nou Camp i ens casquen un empat que ens val la Lliga. I llavors s’acaba de cop aquell malentès paternalisme que gastàvem. Com un amic em deia “mira que em va semblar que de veritat eren blanc-i-blaus, però a la que els he vist volar una mica ja els han caigut les plomes blaves i només els han quedat les blanques”. Exacte.
Ara, amb el Saviola ens ve el mateix sentiment. Pobret noi, que diu que no l’hem tractat bé, que l’hem fet un desgraciat, que no s’ho mereix… i gairebé ens frega pels morros que té una oferta del Madrid! Escolteu, si aquest noi se’n va al Madrid intentarà fer-nos tots els gols que pugui. I ben fet que farà, o sigui que no comencem el numeret de plorar pel Conejo, que ja som grandets.
No veig per enlloc que aquest noi tingui motius per queixar-se del Barça. En tot cas, sí que s’ha de reconèixer que va arribar al club en uns moments difícils, però quan el Barça es va ressituar la seva posició sempre va ser clara. És a dir, des que va entrar Rijkaard que Saviola sap quin és el seu paper. Li hem d’agrair la professionalitat, l’educació i el bon tracte que sempre ha demostrat, però tampoc cal que ens autoflagelem més. Saviola ha cobrat el que estipulava el seu contracte, hem hagut de fer invents perquè el seu sou no fos assumit íntegrament pel Barça ja que aquí no s’hi comptava, s’ha deixat extingir el seu contracte i ara podrà negociar amb total llibertat un traspàs sense que el Barça en vegi ni cinc.
Home! Posem les coses al seu lloc. Saviola és un bon professional, marcarà gols allà on vagi, sembla un bon nano, però ni és el davanter titular que mereix el Barça ni, per tant, ha de cobrar com el qui més. Mai ha marcat una diferència vestint de blaugrana. Sí que ha fet molts gols, però hauríem d’avaluar contra qui i, el que és més important, contra qui no els ha pogut fer. Ja dic que és un jugador que em cau bé, però amb això no n’hi ha prou per ser titular al Barça. I molt menys per fer-me caure la llagrimeta. Que fitxi pel Madrid, que fitxi… que segur que farà molts més gols que el Ronaldo o el Van Nistelrooy, home!

Publicitat

Opinió

Minut a Minut