Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Esportistes, llegendes… i catalans!

|

- Publicitat -

El Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, va acollir la setmana passada la presentació del llibre Més enllà de l’èxit. Retrats personals de 12 figures de l’esport català, de l’editorial Deu i Onze Edicions. L’obra, escrita pels periodistes Àlex Ochoa i Lluís Carles Pérez, retrata dotze esportistes catalans que han excel∙lit i han marcat una època en la seva especialitat. Llegendes conegudes per les seves gestes, però bastant desconegudes en el seu vessant més personal, que sens dubte són una mostra molt representativa del bon nivell de l’esport català. Homes i dones que han triomfat, o encara ho fan en les seves modalitats, i que han estat un exemple, tant en la competició com en la seva vida personal, gràcies als valors que han après des de ben petits i que la seva trajectòria esportiva ha anat enfortint i potenciant.

El llibre exposa que darrere de cada esportista hi ha una persona amb una història humana, i retrata la cara més autèntica d’aquests ídols a través d’entrevistes amb els protagonistes i el seu entorn. L’esforç, les pors, la sort, el patiment, l’aixecar-se quan un cau, les ferides i les satisfaccions de la vida queden reflectits en el trajecte d’aquests herois de la societat d’avui. Uns referents que amb el seu treball i il·lusió han fet que Catalunya sigui envejada pel seu potencial arreu del món.

Publicitat

Els esportistes que han centrat el llibre són Pol Amat (hoquei herba), David Barrufet (handbol), Mireia Belmonte (natació),Alberto Borregán (hoquei patins), Àlex Corretja (tennis), Gervi Deferr (gimnàstica artística), Manel Estiarte (waterpolo), Gemma Mengual (natació sincronitzada), Juan Carlos Navarro (bàsquet), Carles Puyol (futbol), Purito Rodríguez (ciclisme) i Laia Sanz (trial). Així mateix, el llibre conté il·lustracions dels protagonistes fetes pel conegut caricaturista Joan Vizcarra, mentre que el pròleg ha estat realitzat pel secretari general de l’Esport, Ivan Tibau.

Per acabar, comentar només que l’acte va comptar amb la presència dels dos autors –Àlex Ochoa i Lluís Carles Pérez–, així com amb la participació d’Ivan Tibau, Joan Vizcarra i Pol Amat, a banda de representants de Deu i Onze Edicions i de l’assistència de diversos mitjans de comunicació que van ser-hi presents per cobrir l’esdeveniment.

Pots seguir JORDI PLANAS a Twitter fent click a: @jplanas10

Publicitat

Opinió

Minut a Minut