Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Resposta a l’article ‘Compromesos amb el comerç local de proximitat’ d’Èric Gómez

|

- Publicitat -

Benvolgut Èric,
 

Gràcies per esmentar-me en el teu darrer article. Espero que no tinguis cap inconvenient amb que hagi decidit escriure’t públicament per contestar-te.
 

Publicitat

Com ja saps tu mateix, i com segurament ja sap tothom, el PDeCat sempre ha estat el primer partit en defensar la petita empresa i en apostar pel petit comerç. Apostem pel botiguer que coneix el client, que pot preguntar per la família; apostem per les botigues “de tota la vida” que només amb la seva història fan evident la seva qualitat; apostem per la seguretat que dóna comprar al comerç de sempre on ja coneixen els teus gustos; apostem per la confiança i la tranquil·litat que el comerç de proximitat li dóna al ciutadà.
 

La Campanya del Comerç de Proximitat, les bonificacions als petits comerços, el distintiu de Comerç Emblemàtic, el programa Reempresa, o la campanya Sant Cugat ve de gust, són només alguns exemples de les iniciatives del Govern local per potenciar el comerç de proximitat. Fins i tot tenim una regidora de comerç que setmanalment visita a porta freda entre cinc i deu comerços per preguntar quines preocupacions tenen, i què hi poden fer ella i l’ajuntament per ajudar-los.
 

Tot i atès que sent regidor de ben segur que coneixes la tasca de l’Ajuntament, prediques algunes idees força preocupants. La gent, Èric, ha de ser lliure per comprar on vulgui. Un Ajuntament o un partit no pot obligar a la ciutadania a comprar a un lloc determinat; no vivim en aquest món. L’economia es basa en la lliure elecció del ciutadà, i per això funciona. L’ajuntament pot impulsar, ajudar, o fomentar la mena de comerç que cohesiona i enriqueix el poble, però respectant sempre la llibertat de tria del ciutadà. I a Sant Cugat això es fa, i es fa molt bé.
 

Per acabar voldria només fer-te un petit aclariment: un nucli comercial no és un centre comercial. Un nucli comercial és qualsevol zona on s’hi concentren comerços, com el Carrer Santa Maria, el Santiago Rossinyol, el Mercat Vell, el de Torreblanca, etc; tot llocs on hi té cabuda el comerç de proximitat. Potser ara podràs re-llegir l’article i veure que simplement parla de que cal adaptar els negocis als canvis econòmics i socials.
 

I ara descansem tots plegats, que és estiu i cal agafar energies pel referèndum.

Jordi Queraltó Torras
 

  @jordiqueralto

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut