Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Homenatge al col·laborador – 21D

|

- Publicitat -

Ara que ja han passat uns dies de les Eleccions a la República voldria comentar sobre l’enriquidora experiència que vaig tenir en organitzar els apoderats i els interventors de Junts per Catalunya a Sant Cugat del Vallès.

 

Publicitat

El 21D va ser una jornada electoral diferent. Mai fins ara el poble havia desconfiat tant envers la gestió de l’escrutini general. Diverses organitzacions tant nacionals com municipals van fer crida per demanar que la gent s’apuntés a fer d’apoderada o d’interventora. El resultat va ser immens; només a Sant Cugat a Junts per Catalunya vam arribar gairebé als 200 col·laboradors.

 

Molta disciplina i autoexigència. Molt compromís. Sense partidismes; sense caure en debats ara frívols. Entenent el que ens jugàvem i pel que treballàvem. Prenent aquestes eleccions no només com il·legítimes, sinó també com una clara tria entre democràcia o tirania. L’objectiu era dir “NO” al 155, a la censura, i a la repressió de l’estat, i per fer-ho calia restaurar el Govern i el President legítims de la República.

 

El dia de les eleccions tots els col·laboradors van arribar molt preparats, estudiats, i sent per la feina des de l’hora que tocava fins a l’hora que tocava. Molts d’ells sense haver-ho fet mai i per tant sense saber al que s’enfrontaven, però decidits a seguir fins al final. Esgotats van portar totes les actes a la seu i, allà, hi van trobar una festa d’agraïment i celebració. Vam celebrar que aquell dia no només vam demostrar la nostra persistència; també vam guanyar i, gràcies als col·laboradors dels que tracta aquest article, l’endemà Catalunya es va tornar a llevar democràtica. El 21D Junts per Catalunya va fer honor al seu nom.

Jordi Queraltó Torras
 

@jordiqueralto

*Aquest article va ser publicat originalment el 30/12/2017 al TOT Sant Cugat

Publicitat

Opinió

Minut a Minut