Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

EL DRAC DE LA CONCA

|

- Publicitat -

Situar-se a Poblet, a la Conca e Barberà, i conviure amb la comunitat monàstica amb els seus usos, costums I regles és una experiència única. Poblet conserva o, potser millor dit, reinventa el concepte d’austeritat monàstica que en altres monestirs sembla haver-se perdut. Les estrictes regles fan que només als homes els sigui permesa la convivència al si de la comunitat. Malgrat això hi ha un bon hotel al costat, que sense les disciplines d’horaris i les restriccions de gènere poden servir per fer un horari a la carta. Sempre que es pugui la conversa amb algun dels monjos és una recomanació espiritual. Oimés quan et pots trobar amb personatges com el Prior, doctor en física quàntica.
En sortir d’aquesta microempresa monàstica sense afany de lucre ens trobem instal.lades en antigues granges del monestir sengles ofertes eno-gastronòmiques i turístiques. A Riudabella reconvertit en castell medievalitzant d’inspiració romàntica pels seus antics propietaris, d’una nissaga de fabricants de Barcelona, hi trobem ara una oferta de gastronomia singular en un marc singular. Els darrers descendents de la nissaga, un català i una holandesa, ofereixen una cuina centrada en la cuita de carn al forn i la degustació de vins de la zona. http://riudabella.es/castillo/index.php/presentacio
A l’altra antiga granja, Milmanda, també reinventada com a castell pels nous propietaris que hi accediren després de la desamortització, ara una empresa, en aquest cas no precisament micro, la Torres, hi ofereix visites i degustacions http://www.torres.es/wps/portal/web/inicio/enoturismo/masLaPlana/!ut/p/c4/04_SB8K8xLLM9MSSzPy8xBz9CP0os3gTlyBfJydDRwMLD1dLA09vI5fAQFNjIwMTI_3g5ET9gmxHRQBmh4EP/?WCM_GLOBAL_CONTEXT=/ca/torres/secciones/enoturismo/milmanda/castillodemilmanda
I seguint nissagues familiars, en Gonzalo Gil, germà del propietari de Riudabella, amb Laly Puig gestiones des de fa temps una microempresa de turisme actiu a l’Espluga de Francolí: Drac actiu http://www.trekorientacio.com/blog/la-trekorientacio/drac-actiu/ . Drac Actiu és una empresa especialitzada en l’oferta de diferents serveis d’activitats, combinant esport, esbarjo, salut i cultura. Organitza activitats guiades esportives i de natura, pensades a mida per grups, famílies, joves i infants com el senderisme, el tir amb arc, les excursions amb quads, jocs…en diferents entorns. També realitzen tasques de direcció d'activitats extraescolars, monitoratge i socorristes aquàtics en diferents àmbits.
I sempre amb un concepte actual de RSE: Promoure l’ús segur i responsable de tots els serveis que ofereix l’empresa, manual de gestió; política ambiental; reciclatge dels residus; sistema de valoració per conèixer la satisfacció dels clients; sistema per avaluar la formació realitzada.
Una microempresa, un altre cop, mimetitzada en el territori i que parteix de la base de la seva estimació.
Un cop a la zona, podeu completar l’estança amb la visita imprescindible al Museu de la Vida rural de Catalunya, que després de la seva remodelació, a càrrec de la Fundació Carulla és el MUSEU amb majúscules etnogràfic de la Catalunya rural.http://www.museuvidarural.cat/cainicio .
I a prop la vila de Montblanc on el seu alcalde, tota una tradició local, en Pep Andreu, és un dels principals prescriptors del territori, començant per la seva vila , que quasi ha culminat un complex procés de restauració de les muralles, el convent de St Domènec i ara la Cooperativa on hi anirà instal·lada una zona de degustació dels vins de la comarca. Entre ells, els de caves Andreu del seu germà – molt especialitzat en cava rosat- o el del celler Foraster, un altre dels de renom de la comarca. http://www.cavandreu.com/index_cat.html .http://www.josepforaster.com/. 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut