Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

De l’hort a la taula

|

- Publicitat -

Al Fòrum Gastronòmic de Girona s’ha presentat la càtedra de cuina amb Harvard que ha lligat la Fundació Alícia amb Ferran Adrià al davant. Servirà per a què uns quants cuiners catalans es donin a conèixer al món. Tenim, doncs, la punta de la piràmide gràcies a la bona feina de la nostra cuina. Però ara falta, curiosament, posar les bases de la piràmide. Comparat amb països de l’entorn ibèric, francès o italià, els nostres productes agroalimentaris no estan ben comercialitzats. Cal que amb l’estirada dels cuiners que juguen a productes KM0 de forma majoritària, els pagesos, ramaders i transformadors s’espavilin, com ha anat passant amb el vi, després amb l’oli i menys amb la llet i la carn. Des de fa poc, amb el marisc del Delta i de forma insuficient amb la fruita, la verdura i el peix. Cal que la traçabilitat del producte arribi de veritat al mercat. I en alguns casos això passarà per la potenciació de la venda directa o a través de franquícies controlades.
http://www.regio7.cat/economia/2011/02/27/lhort-taula/130830.html 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut