Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Catalunya 34% de les inversions estrangeres a l’Estat i 13% més d’exportacions, l’any 2010. Culpa del tripartit

|

- Publicitat -

És paradoxal per no dir patètic, que en moments on alguns membres del Govern menystenen instruments eficients de política de suport empresarial, els bons resultats de l’any 2010 demostrin la bondat de les polítiques i els instruments utilitzats. El Govern  dóna la sensació que no es conscient, si més no en alguns segons o tercers nivells, del que va significar el Pacte Nacional per la Recerca i la Innovació, de les obligacions que comporta perquè va ser signat per CiU, tots els partits, els sindicats, les patronals i les universitats, de la reiteració del seu compliment de paraula en la investidura de Mas, ara després de la Cimera econòmica també; del paper clau que per al desplegament de les polítiques d’innovació, internacionalització i captació d’inversions que juguen les agències ACC1ó que té un Pla estratègic fins el 2013 o Talència. Demostració d’això és la paràlisi dels órgans directius d’aquestes agències, Consells d’administració blindats per llei, legalment constituits que tres mesos després de constituir el Govern ni tan sols han estat reunits o consultats.
Mentrestant, però, si hi ha algun titular positiu a la premsa el proporciona l’actuació eficient dels professionals d’aquestes agències. Ara mateix l’àrea d’inversions d’Acc1ó – Invest in Catalonia- acaba de fer públiques les dades del 2010 (Era Tripartit). La inversió estrangera directa a Catalunya supera els 3.900 milions, la més alta dels últims deu anys. La inversió estrangera directa a Catalunya s’ha situat en els 3.952 milions d’euros el 2010, gairebé el triple de la que es va registrar durant l’exercici anterior i la major en deu anys, segons dades proporcionades pel Registre d’Inversions Estrangeres del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç espanyol. Això ha fet que el pes de Catalunya respecte al conjunt de l’Estat s’incrementi des del 11% fins al 34%. ‘Invest in Catalonia’ ha materialitzat 34 d’aquests projectes.  ‘Invest in Catalonia’ porta gestionant des de l’any passat 189 projectes que suposarien 6.500 milions d’euros, la creació potencial de 14.260 llocs de treball i el manteniment d’uns altres 16.216. Culpa del tripartit, un cop més??

Les empreses exportadores també estan d’enhorabona per l’any passat. La recuperació dels mercats exteriors, ha fet que el 2010 milloressin tant els resultats com les vendes. Els centenars de socis de l’Associació Multisectorial d’Empreses, l’Amec, van incrementar l’any passat un 13% les exportacions per valor de 2.800 milions. Es va superrar així de llarg la situació del 2009 on hi va haver un decrement d’un 14%. I això amb el suport dels programes d’internacionalització d’Acc1ó del Consell general de la qual AMEC forma part. 

Publicitat

http://www.directe.cat/noticia/138055/la-inversio-estrangera-directa-a-catalunya-supera-els-3.900-milions-la-mes-alta-dels-ultim

http://www.avui.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/390172-els-exportadors-reclamen-un-pla-per-accelerar-la-represa.html

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut