Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Municipis Catalans per la Pau

|

- Publicitat -

Ara que s’apropa la recta final cap a les properes eleccions municipals del 24 de maig, també entren en campanya les ONG, organitzacions i institucions que fan propostes adreçades als líders i a les candidatures de les principals partits polítics que poden obtenir resultats. En el cas local aquests sempre són molt més diversos i plurals que a d’altres comicis. I en l’imprevisible moment actual, de crisi social i política, a més d’econòmica, encara molt més.
Aquest és el cas de la Fundació per  la Pau que ha presentat un document de ‘25 propostes per promoure la cultura de pau, la resolució pacífica de conflictes i el desarmament des dels ajuntaments’. Perquè consideren, com molts també considerem, sortosament, que els ajuntaments també poden assumir un paper molt actiu en el foment i la promoció de la cultura de pau.
La Fundació per la  Pau, ara més coneguda com ‘FundiPau’ realitza, des de fa molt temps, accions i propostes d’educació per la Pau i de sensibilització com una via de substitució progressiva de la cultura de la violència per una cultura de pau.
La Fundació per la Pau
Aquesta organització, conjuntament amb altres de la Federació Catalana d’ONGD, treballa molt específicament perquè cada vegada hi hagi més persones que es comprometin a construir un món sense violència i en pau.
Perquè a través d’una opinió pública cada cop més informada i activa, es pugui impulsar tots aquells canvis culturals i estructurals que facin possible l’eradicació de la violència com a forma de relació entre persones i pobles. I per que una cultura que legitima, quan no magnifica, l’ús de la violència, per una altra, en què el respecte per la dignitat igual de totes les persones, ens la faci cada cop més intolerable: el que coneixem com a ‘Cultura de Pau i la No-violència’.
Promou la pau al teu municipi
Al seu document proposa als nous representants polítics locals, i també a tots nosaltres com a electors que treballem per la desaparició progressiva de la violència estructural. I que apostem per una societat cada cop més integrada i justa, on tothom pugui viure amb dignitat i on la llavor de la violència no trobi terreny per arrelar.
Per això caldrà impulsar la creació i reforma d’estructures de prevenció, intervenció i transformació de conflictes, tan interiors com internacionals. Perquè la guerra i la violència poden i han de ser substituïdes per formes racionals i constructives d’afrontar les disputes.
En concret proposen a qualsevol organització o ciutadà individual:
Fer arribar aquestes propostes a les candidatures que es presentin al teu poble o ciutat. Si estàs en una organització o col·lectiu local, donar-hi suport i afegir el que cregueu convenient. Si ets membre d’un partit o candidatura municipal, promoure aquests temes dins la teva llista i en el conjunt del partit.
Per la meva part, les meves propostes per al meu ajuntament, i per altres similars de Catalunya, en aquesta mateixa línia, es centren en els següents aspectes:
. Participar en xarxes de ciutats per a la pau, la solidaritat internacional,  la cooperació al desenvolupament i la diplomàcia de ciutats. 
. Consolidar i fomentar els agermanaments i els acords de col·laboració i intercanvi.
 . Promoure la internacionalització de la ciutat en els diversos àmbits: comercial, educatiu, solidari, esportiu, artístic, cultural…
. Fomentar el codesenvolupament a través de la cooperació amb els països i les comunitats d’origen d ela nova població colomenca.
. Impulsar la cultura de pau, especialment entre els joves i estudiants,  el comerç just i el consum responsable.
 
Més informació sobre el manifest i la campanya: www.fundipau.cat

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut