Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Reflexions sobre el futur de Catalunya

|

- Publicitat -

La lectura d’un llibre, molt  interessant, que es diu “ Com Àustria o Dinamarca” m’ha fet reflexionar Us recomano  a tots que us el compreu,  el llegiu  i reflexioneu a l’entorn del futur de la nostra  nació  catalana .

Doncs bé,  un servidor  em considero  d'esquerres i lliurepensador, però  no vull, de cap de les maneres, una Catalunya independent que s'assembli ni  a  Kosovo,  ni a una mena d'Unió Soviètica  o Cuba . Hem i podem ser  – un cop alliberats de la cotilla espanyolista,  amb voluntat política i esforç personal i col•lectiu –  com Àustria, Finlàndia, Bèlgica  o  Dinamarca. És a dir, un país lliure, on es pugui  exercir de lliurepensador : una Catalunya independent,  dintre de  la interdependència  europea, on existeixin mecanismes/ institucions  per  lluitar  amb eficàcia  contra la corrupció;  amb una millor educació,  més eficiència  econòmica ( amb molt menys atur i precarietat laboral)  i  més  respecte envers  la cultura i el patrimoni col•lectiu .

Publicitat

També m’agradaria que Catalunya pogués  esdevenir  un país més equilibrat :  amb  justícia social  de debò, més i millor  transport  públic,  molta  més igualtat d'oportunitats, cohesió social i coneixements de llengües estrangeres. En síntesi, que siguem un país petit, ordenat i  delicat, en què  valgui  la pena viure-hi .

Publicitat

Opinió

Minut a Minut