Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La bandera europea juntament amb l’estelada

|

- Publicitat -

Considero que seria molt positiu que juntament  amb l’estelada i  la senyera, també es posés, en finestres i  balcons,  la bandera de la Unió Europea . Cal tenir  molt  present que al final el procés  sobiranista, el procés vers la nostra llibertat  nacional  de  Catalunya sortirà bé si la Unió Europea ens dona el seu  vist-i-plau. I això només serà possible amb grans  dosis de pedagogia i reivindicació cívica.

De fet, la autèntica unió, possible  i necessària, de tots els pobles lliures d’Europa és la Unió Europea. Ja sé que em podeu dir que actualment la UE grinyola força, és massa burocràtica i pul•lulen els eureescèptics;  això podria ser cert; però, de fet, els grans responsables  dels  mal funcionament de la UE són els grans estats – decadents, caducs i centralistes – com l’Estat espanyol. Al meu entendre, la reivindicació a favor de la independència de Catalunya  ha d’anar, necessàriament, lligada amb la interdependència dintre de la UE .  Catalunya  ha de saber  jugar les seves cartes amb la UE; ja que, a la llarga, només  serà la Unió  Europea la qui exigirà al –  decant, arbitrari  i autoritari – Estat espanyol  que es   permeti  una consulta  a casa  nostra; és a dir, a exigir  l’exercici del dret  a l’autodeterminació; lògicament, desprès  ens  haurem de  preparar de debò, d’espavilar   i guanyar  el referèndum .

Publicitat

En síntesi, considero, pel bé del procés  sobiranista, pel bé del  nostre esdevenidor  col•lectiu, que  ens cal expressar, juntament  amb la nostra inequívoca  catalanitat,  el nostre profund  i  sincer  europeisme, el qual, malgrat tots  els  malgrats, considero que és  sinònim de  llibertat  i justícia  social  .

Publicitat

Opinió

Minut a Minut