Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Cal regular el desgavell dels gossos, a voltes, perillosos

|

- Publicitat -

Una altra notícia  lamentable, a casa nostra, sobre el descontrol dels gossos  que pateixen molts ciutadans d'arreu de  Catalunya – de pobles , viles i  ciutats –  de tot  el país. En aquest cas ha estat  a Roses a l’Alt Empordà;  Un gos de raça perillosa ha atacat aquesta tarda dos nens de sis i set anys, sembla ser que els gos en qüestió  era  de la mateixa família que els  dos  nens agredits. Així mateix, fa uns setmanes a Milà a Itàlia un gos de la raça pitbull  va agredir  i mossegar el seu   propietari;  resulta que aquesta  persona va ser mossegada en els testicles, i  com el propietari  era diabètic, actualment es troba a l’hospital  en estat   molt  greu .

Al meu parer, alguna cosa s'haurà de fer per controlar aquests animals perillosos i  ,sobretot,  per controlar la seva venda i comercialització. També caldria aturar les actituds prepotents i fatxendes d'alguns propietaris, que tenen aquest animals de presa com si  fossin pistoles carregades per exercir la seva prepotència i per  amenaçar als seus veïns i, en general,  als pacífics  ciutadans que es passegen . S’hauria de començar  a prohibir la compra/venda d’algunes d’aquestes  races de gossos tan agressius; a més caldria  que el potencial propietari, abans de comprar un gos, d’una cert pes i grandària, hagués de passar, obligatòriament, un text/examen  psicològic  i psicotècnic . Suposo que les nostres autoritats en prendran nota. Per altra banda, desprès ens troben amb la segona part del problema :  la brutícia urbana  que provoquen els  excrements  d'aquests  animals. En aquest  segon aspecte  caldria  aplicar  fortes  sancions econòmiques i administratives als propietaris dels animals embrutidors.

Publicitat

En síntesi, comença  a ser  hora  que  tant  el poder  executiu,  com el poder  legislatiu i el poder  judicial  es posin  les piles i  prenguin mesures de  debò, per  tal de fer front a aquesta  veritable  alarma  social, a aquesta  veritable plaga en  majúscules,  que ens  amenaça  a tots .

http://www.thelocal.it/20131029/dog-owners-testicles-bitten-off-by-pitbull

Publicitat

Opinió

Minut a Minut