Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Arguments sòlids i moments històrics

|

- Publicitat -

Ja fa unes setmanes es va iniciar una campanya cívica de la societat civil catalana, concretament  d’Òmnium cultural, anomenada “un país normal”, en què es pretén apuntalar l’exercici del dret a decidir, amb  arguments sòlids a favor de l’Estat propi.

La iniciativa d’Òmnium em sembla esplèndida. De fet, vol prioritzar la presència d’actes en zones en què, a hores d’ara existeixen més indecisos.  En aquests moments, és molt important, és vital, reforçar-nos com a  poble. I això significa reforçar la cohesió social, molt malmesa per la crisi econòmica estructural. No hi ha dubte que només serem un país normal  si enfortim i consolidem   una doble majoria :  a favor del dret a decidir i  en pro de la sobirania plena, la independència dintre de la interdependència europea. Ara  i aquí vivim uns moments autènticament històrics, per la qual cosa hem d’estar a l’aguait de tot, hem d’estar molt  amatents al batec, al pols de la societat  catalana .Ja sabem que la situació actual, de progressiu deteriorament econòmic  i social, tendeix a provocar passotisme polític; però ara – més que mai – necessitem el compromís de la gent. De tota la gent del país.

Publicitat

En síntesi; encara ens cal reforçar la solidesa de la identitat lingüística i cultural de Catalunya. Si volem esdevenir una societat  oberta, dinàmica, justa i equilibrada ens cal, necessariament, convertir-nos definitivament  en un país normal  amb tots els ets i uts

Publicitat

Opinió

Minut a Minut