Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Ha arribat l’hora de la veritat

|

- Publicitat -

Estem  vivim  uns moments,  molt intensos  i interessants, que poden marcar, definitivament, el nostre esdevenidor  col•lectiu . Són uns moments  autènticament històrics  que haurien de significar que l’any 2014  ja  fos,  definitivament,  l’any de l’inici de la llibertat  nacional de debò per a Catalunya; l’any  que hauria de marcar l’avenç definitiu cap a la sobirania  plena . Però compte, encara que sembli  que anem  bé, i anem força  bé, ja que segons totes les enquestes  l’opció a favor de la independència, l’opció a favor  d’un Sí en majúscules, clar nítid i diàfan, cada dia  guanya adeptes, cada dia  avança més en totes les capes socials i indrets territorials de la nostra estimada nació  catalana; no ens em podem fiar : encara ens cal  més enfortiment : ens cal  un enfortiment quantitatiu i qualitatiu. Encara és necessari arribar a tots els racons del país per convèncer més catalans dubtosos. Encara hem de fer molta  més  feina i, sobretot, pedagogia, per  arribar a tots  els indecisos possibles i explicar-los  que el procés sobiranista no va en contra de  ningú, sinó que és quelcom  a favor d’una millora general del país  en el seu conjunt .

En aquests moments, a finals del 2013, el terme històric implica que hem de començar a prendre decisions històriques; però és clar, per consolidar aquesta opció, abans és necessari que ens enfortim de debò . Què el pensament i la ideologia independentista agafi múscul i arreli arreu del país; i també, si és possible, que s’internacionalitzi, més i millor, pels quatre punts cardinals d’arreu del planeta. Tot això és cabdal perquè  ja estem veient  com, des  de  societat  civil, es demana als partits  polític diligència, celeritat i concreció . De fet,  l’anomenada, Declaració de novembre de  l’ANC   i  la proposta de pregunta : “Vol que Catalunya sigui un Estat independent “,  és un exemple palmari d’aquesta exigència i pressió – molt legítima –  als  partits  polítics  catalans,  per tal d’anar al gra. Doncs bé, al meu entendre, això és positiu pel  país, això és just, necessari i molt adient; perquè, és clar, tenim alguns polítics adormits  i d’altres dubtosos; i el pitjor de tot, uns quants que treballen per l’unionisme, per l’espanyolisme assimilacionista, però d’una forma oculta i, dia  rere dia, ens ofereixen bou per bèstia grossa. Cal dir també, en veu alta, que tots els polítics catalans no són iguals; de fet, una destacable  majoria està compromesa amb el procés, es mulla de debò pel país; ara  bé, al meu entendre, ha arribat l’hora de desemmascarar  als dirigents polítics  que, o no han entès el que està succeint o es posicionen als antípodes de la defensa dels interessos de la nostra nació  catalana .

Publicitat

En síntesi, travessem moments clau per al futur de la nostra estimada nació catalana. Ja hem cremat moltes etapes, però  ens calen més blindatges, per tal de fer possible que el procés sigui totalment  irreversible .Ja sabem que  vivim en un país amb graus diferents de consciència nacional; no obstant això, per assegurar l’objectiu de la independència, amb tots els ets i uts, ara i aquí  és imprescindible un enfortiment quantitatiu i qualitatiu, social i territorial,  de tot el corpus  polític de l’independentisme .Aquest reforç  ideològic i moral és el que ens ha de permetre assolir satisfactòriament  les nostres fites en un 2014, en què  res no serà fàcil.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut