Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

No tindrem una segona oportunitat

|

- Publicitat -

Catalunya travessa moments  durs, difícils i paradigmàtics. Ens trobem a un pam de la independència, però l’asfixia econòmica – l’atac permanent, premeditat i manipulador per  part de la superestructura de l’Estat espanyol – provoca una sensació agredolça, d’inseguretat en nosaltres mateixos. És aquella sensació difícil de definir de: “quan pitjor, millor”, però és  clar, amb inconvenient que part de la societat no pot seguir.  De fet, els catalans estem patim una brutal recentralització econòmica, cultural educativa, judicial i, de l’àmbit local,  mai  vista  d’ençà de la restauració democràtica a l’Estat espanyol a l’any 1977 . Les tropes, unionistes, assimilacionistes i neolerrouxistes de la Brunete mediàtica han decidit atacar-nos, de forma ferotge, per terra mar i aire . Catalunya, cada dia, pateix més estrès existencial i maltracte  econòmic  i social.

Aquesta recentralització, més assimilacionista que unionista, agafa  la seva  forma  en un  intent de cop d’estat judicial contra  Catalunya.  L’Estat espanyol pretén acoquinar.-nos  amb una bateria  de lleis regressives i  uniformitzadores,   amb la intenció  de doblegar-nos  i provocar l’aturada del procés sobiranista.  Aquest  paquet de  lleis – perverses, antidemocràtiques i ultrajacobines  –  tenen cop a objectiu laminar, completament, el poder del govern de la Generalitat ( l’autonomia catalana) tot evitant  aplicar, directament, l’article  155  de la constitució, la qual  cosa implicaria la supressió, en sec, de l’autonomia catalana. En aquest aspecte, la pitjor d’aquestes  autèntiques  “prerrogatives centralistes” és la Llei de demarcació  i planta  judicial, que vol imposar el Ministeri de Justícia del Sr. Ruiz Gallardón com una piconadora – anticatalana i antisocial- per carregar-se els partits judicials i, sobretot, la justícia de proximitat (els Jutjats  de Pau), amb la qual cosa es voldria aconseguir homogeneïtzar i espanyolitzar, encara  més, una justícia elitista, que no és justa, que a casa nostra es troba  sota mínims i molt desprestigiada.  No hi ha dubte:  aquesta operació, juntament  amb atac a la Llei d’educació catalana i  l’intent d’anihilar  els petits  ajuntament, forma  part del pinyol, del nucli dur, d’aquest  d’intent de cop d’estat judicial , per  tal  d’aturar les ànsies i els anhels de  llibertat  i  sobirania plena  que reivindica pacíficament i en tota claredat, dia rere dia, el poble de  Catalunya.  

Publicitat

Per altra banda, davant d’aquest  panorama  tan regressiu, no s’entén que  en els darrers temps  CiU i a ICV  hagin  deixat de tenir una actitud positiva  Davant d’aquest  fet,  quan seria més necessari  que mai anar tots  junts i  articular  una pregunta diàfana per la  consulta, caldria  demanar-se, preguntar-se el següent. Per què CiU no fa la feina encomanada pel poble  i ICV no deixa fer-la  i abandona, definitivament,  la seva actitud obstruccionista  consistent en  posar bastons a les rodes? Per què CiU i ICV  fan la pinça   en contra dels  anhels de llibertat del poble  català ?  No podem fer el ridícul amb la pregunta: seria un suïcidi col•lectiu. Què volen ICV i CiU? 300 anys més de mortificació nacional i social ? Això és fastigós i intolerable. És l'anihilament del poble  català per sempre. . Fa la sensació que, a hores d’ara, a Catalunya, en faria falta  un Àlex Salmond  per  sortir de l'atzucac i poder formular una  pregunta  clara  a la ciutadania. Necessiten desemmascarar tots  els botiflers que ens volen vendre  per un plat de llenties als poders fàctics insaciables  i rabiüdament espanyolistes  . Ara i aquí  ens caldria un Àlex Salmond. Una persona – honesta, digna i ferma – que ens comandés   amb determinació i radicalitat democràtica, per tal que  Catalunya pogués ésser  un país normal amb tots els ets i uts .

En síntesi, si no aprofitem  aquesta oportunitat  històrica, si  no  fem un autèntic  esforç  col•lectiu  i, sobretot, els   partits  polítics que  aposten pel dret a decidir  no es   posen, immediatament,  al servei  del poble  i la nació catalanes, aquest cop  ho podem passar  molt malament. Si aquesta vegada no aconseguim  la nostra autèntica llibertat  nacional, no tindrem una segona oportunitat :   Catalunya quedarà  completament anihilada, i mai més podrem aixecar el cap .

Publicitat

Opinió

Minut a Minut