Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Impulsar el pessimisme social ?

|

- Publicitat -

És molt greu l’augment de preus del transport públic d’enguany . Aquesta decisió política tan neoconservadora és un atemptat a  l’equitat social i  al  sentit comú; també és terriblement insostenible, va en contra de la mobilitat sostenible i beneficia, una vegada més, a la prepotent dictadura del vehicle privat .

El problema rau en la manca de voluntat política dels nostres governants per entendre que el ferrocarril convencional, el més eficient i menys contaminat mitjà de transport col•lectiu, és quelcom bàsic i estratègic, com la sanitat, l’educació o els serveis socials. Per altra banda, ens podem trobar, molt aviat, que molts llocs de treball quedin sense cobrir per manca de transport públic. Això seria greu perquè des dels poders públics s’estaria fomentant l’atur i el pessimisme social.

Publicitat

Cal canviar el xic. És urgent  impulsar un veritable pla de xoc a favor del transport públic i la mobilitat social. I això, d’entrada, hauria d’implicar un recàrrec als carburants, exclusivament, per finançar el transport públic .

Publicitat

Opinió

Minut a Minut