Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Vilajuïga, l’estació de Roses

|

- Publicitat -

L’Estació del  tren convencional de Vilajuïga podria ser, perfectament,  l’estació  Roses i de tots els pobles del seu entorn. Lògicament, caldria arranjar  aquesta estació i el tram de  la línia convencional de Figueres a Portbou/Cervera, que s’aturessin els  trens de mitja distància, i posar un servei de microbús llançadora fins la població de Roses  .

De fet, aquesta  alternativa podria ser molt  profitosa per a l’activitat  turística de la zona,  i pels rossins que van a estudiar a  Girona o Barcelona . L’Estació de Vilajuïga podria, hauria de ser l’estació de Roses : és de sentit  comú. Ara bé, perquè això fos una realitat caldria, d’entrada, voluntat política; renovar, en el sentit de modernitzar, la línia convencional entre Figueres i Cervera de la Marenda. Això implica millorar la infraestructura (sobretot la catenària) i construir el tercer rail d’ample internacional de Vilamalla a Cervera. Per altra banda, això no costaria massa diners; a més, tindria una rendibilitat- social, territorial, turística i econòmica – infinitament  superior que d’altres trams de ferrocarrils faraònics, que gairebé  mai acabarem  de pagar .

Publicitat

En síntesi, Vilajuïga és, ha de ser de totes totes, l’estació  de Roses . Això implicaria  una millora considerable per a  mobilitat  social i l’economia turística i  de serveis;  no només  per a Roses, sinó pel conjunt de Alt Empordà i les comarques gironines .Voler és poder; però en aquest cas  ens  calen grans dosis  de voluntat política.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut