Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Hem tornat a fer el cim

|

- Publicitat -

 

Hem tornat a fer el cim.  En aquest proppassat  Onze de Setembre de 2014  s’ha  tornat a superar un rècord : 1.800.000 manifestants, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, van aconseguir  concentrar-se i  construir  el magnífic  mosaic  de  la V, de victòria, de valors, de votar i de  via. I també  afegiria  de vida.  El moviment català, de baix  a dalt, segueix  avançant. Sense cap  mena de  dubtes  es pot tornar a  parlar, sense caure en el tòpic,  d’una nova  jornada  històrica. D’una  Diada  molt reeixida, sense cap  mena  d’incident, amb una organització exemplar, en què  el poble  de  Catalunya  s’ha expressat, d’una manera  diàfana,  a favor  de  la democràcia plena . Volem  votar: Hem de poder  votar  el proper  9  de  novembre  de  2014 .

Publicitat

No hi ha dubte que, per damunt de  tot, ha  tornat  a triomfar  el civisme. Un civisme amanit de  colors  i  alimentat pels  anhels  de tota  un poble  que  simplement  vol  votar. I tot això s’ha aconseguit  amb la fórmula  “ de baix a dalt”; és a dir, des de la base. Cal no  oblidar  que, amb la  d’enguany, aquesta  és la tercera mobilització seguida més  gran de la història d’Europa, portada a  terme  de  baix a dalt. Això és un missatge molt  especial -i també molt  contundent- directament a Brussel•les. Ara  ja no val, de cap manera, declarar  allò que  tan sovint es diu per  no mullar-se : “és un afer intern de l’Estat  espanyol” . No, no i no ; el cas del  catalans, el procés  sobiranista català és una qüestió europea, en què  la UE ha de trencar la seva timidesa  i posar-se a fer feina de debò. Les institucions  europees  saben perfectament  que  això no és una febrada, justament  perquè es tracta d’un procés que va de   baix a dalt . La UE,  si  vol servir  per alguna cosa  útil  ha de  saber  liderar,  per tal  d’evitar  els  conflictes i, en el  cas  català, liderar vol dir  fer de mitjancer. Europa  ha d’entendre que la  veu  d’un poble està per  damunt  del Tribunal Constitucional (terriblement polititzat i desprestigiat). A més, la democràcia, juntament  amb la  pau,  és la màxima  raó de ser de l’Unió  Europea.  

En síntesi, de baix a  dalt, estem aconseguint  fer realitat  el nostre somni  col•lectiu. Encara ens resta  camí per  recórrer; però des de la base, tirarem endavant  amb  dignitat i justícia  social.  Ara  necessitem calma, coratge  i determinació per  tal de fer possible que el poble de Catalunya, com qualsevol poble  normal de la Terra, pugui  expressar-se, directament, a les urnes. Tots plegats, de baix  a dalt, ho aconseguirem.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut