Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Inocular la síndrome d’Estocolm ?

|

- Publicitat -

Encara estic  trasbalsat pel 55%  de  no  a Escòcia  del passat  dijous  18 de setembre, però a mesura que  he tingut més informació he entès el resultat, tot i que  no m’agradi gens. La nit  del 18  l 19 de setembre  no  va ser  gens  agradable; però, és clar, desprès ens hem anat assabentant  a través de els xarxes socials  i alguna premsa internacional – ni a la premsa en paper de casa nostra ni, molt menys, a  la de l’Estat ningú no ho ha esmentat-  ja que en aquest referèndum, en principi tan  immaculat, sembla que hi ha hagut  frau : l’ombra de la tupinada electoral  plana per  damunt de Regne  Unit  de  la Gran Bretanya.

La votació d’Escòcia  ens ha de fer reflexionar  molt seriosament  a tots. Encara que aquí les enquestes diguin una cosa  no  podem donar res per  guanyat. Cal que ens blindem de tot i de tots.  Tenim a Catalunya sectors molt precaris que, fàcilment, poden ser  manipulats  pels serveis secrets de  l’unionisme  assimilacionista. Sembla  ser que a Escòcia van trucar per telèfon als jubilats la nit abans per amenaçar-los que no tindrien accés a les pensions si guanyava el si. I  als immigrants que serien deportats si era majoritària l’opció afirmativa a favor de la independència. També  es va fer una demagògia terrible  amb la moneda. El vot de la por va ser ferotge .Ara  i aquí  a casa nostra  hem de d’estar tots  molt preparats per  fer front a una mortificació extrema per part de l’unionisme assimilacionista, que sobretot, a banda de no deixar-nos  votar, el que pretén de  debò és l’anihilació total de la nostra estimada  llengua  catalana .

Publicitat

En aquests moments,  tan delicats i alhora  tan històrics, cal extreure unes bones lliçons , uns  bons aprenentatges del que ha  passat a les septentrionals terres d’Escòcia. Hem d’anar amb peus  de plom, però  mai fer un pas  enrere, seria la nostra  tomba col•lectiu. Així mateix, cal tenir  molt  present que pitjor encara que el frau electoral seria que ens intentessin inocular la síndrome  d’Estocolm. De fet, ara i aquí, els catalans  prou  anhelen la independència nacional, però no veuen la manera d’assolir-la . No hi ha dubte que cap projecte no és viable abans de plasmar-se amb nítida i vigorosa figura en la ment del qui ho voldrien materialitzar.  És l’hora de debò, no podem deixar  la feina a mig fer. A més a Catalunya, si no aconseguim els  objectius, ho perdem tot; tornarem a la negre, reaccionari i totalitària nit  que representava el Decret de Nova Planta.   

Publicitat

Opinió

Minut a Minut