Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

La nova pobresa i els suïcidis socials

|

- Publicitat -

Avui  en dia estan sorgint  noves  formes  de pobresa, molt  dures i injustes, que impliquen  -en el  món sociolaboral-  passar del “working class”  al  “working poor”; és  a dir,  que ,definitivament,  tenir feina no implica superar  la precarietat social.

De fet, ara i aquí,  amb el desenvolupament d’un capitalisme superfeudalitzat, injust, tercermundista,  sofisticat i extremista, el treball ja no ens blinda de res. Cal tenir present que a causa de  les monumentals retallades ara recollim els fruits d’aquesta política tan equivocada, perquè potser ha baixat una mica l’atur, però la pobresa ha augmentat de forma exponencial. Hi ha dades que indiquen que la crisi  no s’atura. Continuen augmentant les persones (també de classes mitjanes i menestrals)  que han d’anar, cada dia, als menjadors de Càrites,  i  a demanar ajuda als serveis socials.

Publicitat

Les noves formes de pobresa també fan augmentar la taxa de suïcidis socials; però  els  mitjans no en parlen. No hi ha dubte que moltes notícies breus, sobre  atropellaments produïts pel  tren, són  suïcidis  socials  com  una casa de pagès. Tot això  s’amaga per interessos econòmics dels poderosos  i  per ocultar un gran  malestar  social:  una realitat  social  molt  colpidora .

Publicitat

Opinió

Minut a Minut