Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

És urgent aturar la privatització del Registre Civil

|

- Publicitat -

És  denigrant  i,  alhora, demolidora  la política  del PP  en l’àmbit  de  Justícia. De fet, la proposta  de  privatització  del Registre Civil  és absolutament  regressiva. El Registre Civil és un servei públic,  per excel•lència,  que ha de continuar  en l’àmbit  de l’Administració  de  Justícia. La reforma  que  pretén portar a terme  el govern central és un autèntic  frau,  polític  i  social,  ja que per  efectuar uns tràmits,  de serveis  bàsics, s’hauria de pagar. A més, també implicaria el traspàs i gestió de dades personals dels ciutadans als registradors mercantils. No hi ha dubte que aquesta  privatització  és un pas enrere en l’Estat  social i democràtic de  dret. Es pretén  destruir un servei públic universal, imprescindible  pel bon funcionament  d’una democràcia,  per tal  d’afavorir uns determinats col•lectius plutocràtics

Aquesta arbitrària privatització també comportaria un nou atac  contra  l’equilibri  territorial;  és a dir,  que per  dur a terme qualsevol tràmit  que  avui en dia es pot  realitzar en el mateix  municipi (als ajuntaments o als Jutjats de  Pau)  caldria desplaçar-se  a la capital  de la província. Per a Catalunya això representaria  una estocada de mort  contra els petits municipis  i les  comarques;  seria  com  tornar  als  anys  vuitanta del segle  passat en què, per exemple, per  catalanitzar-se el cognom  una ciutadà s’havia de desplaçar, obligatòriament, a la  capital de la província. Per altra banda, aquesta  mesura, radicalment antisocial, també  comportaria una pèrdua de llocs  de treball en un  moment en què l’atur és un drama social molt estès .

Publicitat

En síntesi, la privatització del Registre Civil és una autèntica aberració  antisocial que cal aturar de  totes totes. En aquests moments és molt important que es presentin  mocions  a  tots els ajuntaments, consells  comarcals  i  diputacions per  tal  fer retirar  aquesta  llei -aquesta   injusta  atzagaiada-  que pot comportar  un greu   retrocés social per a la gran majoria de  la població  catalana.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut