Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Imposar la llengua de l’imperi

|

- Publicitat -

Queda  clar que l’enèsim incident polític del Ministre Wert contra la llengua catalana, i particularment, contra  la immersió lingüística, és un intent descarat d’imposar –per terra  mar  i aire-  la llengua de l’imperi a casa  nostra.

L’objectiu és ben clar:  volen exterminar la  immersió  lingüística, per tal de trencar  la  cohesió social de Catalunya. Pretenen utilitzar la  justícia, com a arma política llancívola, per imposar unes prerrogatives supercentralistes. I  això  és  un gravíssim  intent de dinamitar la democràcia De fet, el govern espanyol i els partits unionistes/assimilacionistes voldrien anar  més enllà; és a dir, el  hi agradaria anihilar  completament el procés de normalització lingüística de Catalunya  –iniciat, amb moltes  dificultats, ja en temps de la Generalitat provisional de Josep  Tarradellas- .   Es  volen carregar un model  d’èxit  a casa nostra i canviar-lo per  quelcom molt vell  i molt  imperialista: la substitució lingüística.

Publicitat

Tant  el PP  com C/S ens volen tornar a imposar una política lingüística, teledirigida des de l’altiplà madrileny, en què el  català resti, exclusivament, reclòs dintre del  nucli  familiar. En aquest sentit, cal recordar -més  que mai- que la  llengua és un element  indispensable de la política  social.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut