Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La resignació sempre és negativa

|

- Publicitat -

Davant de l’esperit inquisidor del govern espanyol és més necessari que mai una forta mobilització, pacífica i democràtica, contra la imposició del  25%  de castellà  a les  escoles  catalanes. En aquest  sentit, cal tenir  present que un tribunal no pot imposar unes determinades quotes lingüístiques, ja que aquesta és una feina del legislador; a més, Catalunya té competències exclusives en ensenyament.

En aquests  moments no ens hauríem de resignar envers  l’autoritarisme uniformitzador , l’assimilacionisme  reducccionista i el franquisme lingüístic del  govern espanyol. Ara i aquí és important de destacar l’exemple cívic de l’escola Pia Santa Anna de Mataró, una de les afectada per la resolució judicial centralista. Cal tenir molt  clar que la imposició del 25% de castellà no és una qüestió jurídica, sinó que és  l’aplicació  d’una determinada  política –dura i estrident- en contra de la llengua de Pompeu i Fabra. Per  altra banda, amb la immersió a l’escola  s’aconsegueix el coneixement equilibrat de les dues  llengües oficials  de  Catalunya.

Publicitat

Ara, més que mai es de primera necessitat enderrocar, a través  de la legitimitat dels vots,  les nefastes polítiques del PP, les quals  pretenen  la minorització accelerada del  català; és a dir, la seva  mort  per inanició.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut