Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Perpetuar la regressió lingüística

|

- Publicitat -

Per què només es preguntarà  als aspirants  a exercir la professió  d’advocat en llengua  castellana ?  Per què l’examen per  a l’accés a l’advocació només serà en la llengua de Cervantes,  quan el Ministeri de Justícia s’havia  compromès a fer-lo també en català ?

No hi ha dubte que la posició  del govern  espanyol en relació amb  aquesta qüestió   representa una nova onada per tal de minoritzar, encara més, el català en l’àmbit de l’Administració  de Justícia. Cal tenir  present que importants  entitats com l’Institut d’Estudis  Catalans, Juristes per la Llengua, el Consell de l’Advocacia Catalana i la Plataforma per la Llengua han fet explícita la  seva queixa i  pensen recórrer  la normativa.

Publicitat

De fet, es posa de manifest l’intent  de perpetuar  la repressió contra el català  iniciada durant el franquisme, ja que s’estan lesionant els drets lingüístics del catalanoparlants ; a més, això podria està vulnerant l’Estatut de Catalunya, la CE  i la Carta Europea de les Llengües Regionals i /o Minoritàries.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut