Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Encarrilar una trajectòria política

|

- Publicitat -

Torno a  estar  esperançat. De fet, des de fa  setmanes estava molt pessimista en relació amb el  futur immediat de la nostra  nació catalana. Tot eren notícies negatives i  l’evolució dels  fets  ens portava  a la  catàstrofe més  absoluta. Sembla  que s’ha redreçat el rumb. La consolidació de la llista unitària  sobiranista/independentista, encapçalada per l’exdiputat  al Parlament  Europeu Raül  Romeva,  representa un  acord  vital de les  forces  politiques  i de la societat  civil  per  seguir  bategant  amb  força. El camí  encara  serà  llarg, i gens  fàcil, però sembla  que  s’encarrila  una trajectòria  política que des de fa mesos  estava  molt  coll  avall.

Avui  manquen  69 dies per a la data històrica del 27-S;  ara  és tasca de tots  multiplicar  els arguments  a  favor  de la llista  encapçalada pel  Raül Romeva. Ara ens trobem en un moment  clau per seguir  avançant, però és que  l’alternativa  a  això és la regressió  més absoluta, perquè  a hores  d’ara no existeix  cap  proposta  concreta de  l’anomenada  “tercera  via” ; ni , molt menys, l’Estat  espanyol  tampoc no  s’ha  mogut  ni un mil•límetre, només s’escolta el repetitiu argument  del dogmatisme  constitucional. A hores d’ara  la  no existència  d’aquesta  llista unitària a  favor del país  implicaria  una regressió política, social, econòmica i lingüística  en  tota  regla. A més, d’això en tenim  un exemple molt  clar i molt  proper  en el temps : el pacte a l’Ajuntament  de  Lleida  entre  el PSC de l’Àngel Ros i Ciutadans;  aquest  acord, ni que sigui només en l’àmbit municipal,  implica  que  el català deixa de ser  llengua  preferent a la capital de les  terres  de Ponent. Imaginem-nos,  per un segon, que podria passar, que podria  significar  si s’articulés al govern  de la  Generalitat  un executiu unionista  entre Ciutadans, el PSC i el PP, amb  ICV i Podem com a  convidats de  pedra. Seria  un retrocés  històric del qual  no  ens  en podríem recuperar  mai més i , en el camí, es podria  perdre, definitivament, la  nostra joiosa  llengua  catalana.

Publicitat

Doncs bé, ara  que ja tenim una llista  de  país molt transversal  és obligació de  tots posar tota la carn a  la graella. Cal defensar  i  irradiar l’argumentari  d’aquest acord  vital  des de  tots els racons  de  la geografia  catalana.  Cal  enfortir-nos  i enfortir  la societat  catalana  per tal de  fer possible  poder  votar   a  favor del  dret a l’autodeterminació  i poder  avançar, en un veritable  procés  constituent,  fins a la  veritable  llibertat  nacional.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut