Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El català, la justícia i la discriminació

|

- Publicitat -

És  una  vergonya  en majúscules. Representa  una discriminació brutal. Implica una  indefensió com una casa de pagès que  el nombre de sentències  judicials a  Catalunya  escrites  en català no  arribi ni al 15%.  Si, senyores i senyors d’una país  anomenat  Catalunya, tot  plegat és  una vulneració de la llei.  I  parlo  de “LLEI”; Això que tan  mencionen el Sr. Rajoy, el PP  i  Ciudadanos.  Efectivament,  aquests  partits i els seus  respectius personatges polítics, dia  rere  dia, esmenten en el diferents mitjans de  comunicació  que  s’ha de respectar  la llei, en majúscules, però  ells són els primers que  no hi creuen ni la respecten. Només  el 12’2 % de les sentències judicials, a casa nostra, són en la llengua de Pompeu Fabra.

El fet que, a l’any 2014, només el 12'2% de les sentències  judicials,  en els diferents Òrgans i  Partits Judicials de Catalunya,  hagin estat redactades en llengua catalana vulnera, l'esperit  i  la lletra, de l’Estatut  de Catalunya,  la Llei  1/1998 de  Política Lingüística,  la LOPJ, la  CE -en el seu article 3.3-, la  Carta dels  drets dels ciutadans  davant  la justícia  -aprovada pel Ple del Congrés dels Diputats, el 16 d’abril de 2002-   i  la Carta Europea de Llengües Regionals i  Minoritàries -que va aprovar  el Consell d’Europa el 5 de novembre de 1992,  i va entrar  en  vigor  a Espanya l’1 d’agost de 2001- . No hi  ha  dubte que, amb tot aquest “paquet legislatiu ampli i variat”  el primer en  incomplir la “LLEI”  és  el  govern espanyol  i  els partits  unionistes i/o assimilacionistes,

Publicitat

En síntesi, l’administració i la   justícia  espanyola  estan obsessionades en mortificar la  llengua  catalana: això  vulnera totes les  lleis  i  resolucions catalanes, espanyoles i  europees  en defensa  de les  llengües i  la  diversitat  lingüística. Davant  d’aquesta injustícia “salvatge”  hem de fer escoltar, amb fermesa  i determinació,  la  nostra  veu  arreu d’Europa i  del món civilitzat. És de dret que el català no pot continuar, ni un minut,  més en una situació de discriminació i indefensió extrem, com en l’actualitat..

Publicitat

Opinió

Minut a Minut