Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El 20è aniversari del Full de Portbou

|

- Publicitat -

Enguany  es commemora, es compleix el  20è  aniversari  de la  revista de Portbou (Alt Empordà) el Full  de l’Albera Marítima. Sí, ja fa 20 anys que un grup de  quatre joves,  més de 30 anys de Portbou, amb l’ajuda i col•laboració de diversos jubilats i  el mossèn de  Portbou, Pere Gubau i Valls, varen fer possible  que sortís a llum pública  aquest petit projecte  cultural, informatiu  i periodístic de proximitat  -i que es definia, fundacionalment, com a publicació catalana,independent,cultural,trimestral i gratuïta- . En principi, s’anomenava El Full i desprès va passar  a  dir-se  El  Full de l’Albera Marítima.

Queda molt lluny aquell any 1996, en què va aparèixer El Full de  Portbou. A l’inici, amb l’ajuda de l’Ajuntament  de Portbou, era una revista local feta de fotocòpies,molt precària que tenia una periodicitat  bimensual. Més endavant  va passar a ser una revista impresa, i va adquirir més importància, no només a Portbou, sinó en els pobles del voltant de la Mar d’Amunt i de la Costa Vermella. El Full de Portbou va  néixer amb dos objectius  clars: oferir  un servei cultural, informatiu  i periodístic de  proximitat  al poble de Portbou i, alhora, ajudar al procés de normalització lingüística, Ara continua en la  mateixa línia, però  té molts més col•laboradors, de Portbou i de fora del municipi.

Publicitat

El Full de l’Albera Marítima, també ha patit la crisi; ara és una publicació  que  surt tres  vegades l’any; però continua en la mateixa línia editorial -catalana, cultural independent i  gratuïta- i intenta exercir  una tasca  cívica, tot restant oberta a qualsevol col•laboració. Qui  vulgui fer-nos arribar un article  aquesta  és  la  nostra  adreça  electrònica   elfull@wanadoo.es  . Els escrits  haurien  de  ser d’una llargada màxima de dos fulls DIN A4 a doble espai.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut