Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Un debat pervers, eixorc i estúpid

|

- Publicitat -

Al meu entendre  considero que el darrer “debat mediàtica”  sobre els impostos  a Catalunya ha estat  una mica eixorc i estúpid.  No  hi ha dubte que alguns mitjans unionistes, com per  exemple  8TV – d’una  forma  molt perversa-  han intentat  fer bugada i aprofundir en les diferencies entre els diferents membres i conselleries  de  Junts pel Sí. És  a dir , una vegada més, a  través de la qüestió del  impostos,  han volgut afeblir i destruir  el procés d’alliberament nacional, i social, de  Catalunya

Aquí, en la qüestió dels impostos, el que cal tenir més present és el tema de la consolidació fiscal. Caldria  fer-se la següent pregunta. Per què la recaptació  fiscal està baixant ?  I no només  a Catalunya sinó a tota  Europa.  El problema de fons és que  les  diverses hisendes públiques, d’arreu del vell continent, cada cop tenen més problemes   per  fer pagar  els contribuents  que no tenen una nòmina concreta;  és  a dir,  fer complir  la llei en qui que no són assalariats amb tots els  ets i  uts. De fet, el  problema  de debò  són els maleïts  paradisos fiscals; ja que   si tothom, pagués raonablement,  es podrien  abaixar els impostos de les rendes  del treball.  I  aquí  cal ser molt  clars, molt ferms  i molt seriosos : si  no es recapten  més  impostos, amb justícia   social,  en  els  “jaciments tancats” de rendes del capital,  la democràcia, el procés  sobiranista i la justícia social estan amenaçades  de mort.

Publicitat

És  necessari, és  urgent,  poder recaptar més impostos, amb equitat, per tal de  mantenir i/o millorar  l’estat del  benestar; altrament la situació serà  de regressió –social i democràtica- absoluta  i de retorn al segle  XIX.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut