Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Catalunya, Europa, el 7-M, l’autodeteminació i la pedagogia

|

- Publicitat -
D’entrada voldria felicitar els organitzadors de la propera expedició catalana “politico-pegagògica” a la capital d’Europa, del 7 de març d’enguany, anomenada “ els deu mil per l’autodeterminació a Brussel•les” . Aquesta és una iniciativa amb empenta cívica que , al meu entendre, hauria de tenir més recolzament per part de la societat civil i les institucions catalanes . Un servidor, amb aquest escrit, voldria aportar el seu petit gra de sorra a favor d’una causa, d’una acció patriòtica i social , molt necessària a hores d’ara , per tal d’explicar i situar, de debò, el contenciós català ( la realitat catalana) al vell continent .

Aquest autèntic pas endavant, aquest compromís polític nacional del 7-M, d’un grup d’agosarats ciutadans catalans que volen expressar – amb pels i senyals – la nostra problemàtica nacional ( social ) actual , és un exemple diàfan, és la constatació del malestar que viu la nostra nació catalana; la qual pateix , dia rere dia, les retallades de competències del nostre – ja migrat – autogovern , i els ferotges atacs contra la nostre llengua i cultura pròpies . Tot això posa en perill , més que mai, la nostra supervivència com a nació ( política, econòmica i cultural ) en una Europa, en què , malgrat tot, els estats ( massa vegades rabiosament jacobins ) són els que tallen el bacallà .

Deu mil a Brussel•les per l’autodeterminació de la nació catalana és quelcom molt encertat. Aquesta marxa cívica a la capital Europea és quelcom de sentit comú. Representa el fet d’intentar irradiar el fet nacional català , és a dir, maldar, de la millor forma possible , per tal d’internacionalitzar la qüestió catalana. I tot això , és quelcom, just i sobretot vital, per tal de poder continuar bategant amb normalitat com a un poble europeu , lliure i sobirà, amb un desenvolupament de la qüestió social amb plena normalitat nacional .
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut