Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Una feina, cívica i social, que no es pot perdre

|

- Publicitat -

Trilingüísmes a banda,utilitzar la llengua com a arma per dividir el catalans política i culturalment i anorrear el català és l’objectiu, gairebé únic,  de Ciudadanos .Cal  recordar  la  frase  d’alguns dels ideòlegs i fundadors del partit de  Ribera : “entre todos  devolveremos el catalán su situación  anterior  a  1978” .

No  podem oblidar que retornar a  una  situació  d’abans de 1978 implica carregar-se  completament  la  normalització  lingüística. Cal tenir molt en compte que la  normalització  lingüística és una mena de paquet, de contenidor , que està  format per  la TV3, Catalunya Ràdio, la immersió lingüística  a l’escola i la premsa de proximitat ( la premsa  comarcal i local). De fet, l’objectiu  de  Ciudadanos  -quan  es va formar, ara farà uns deu  anys- anava  molt  més  enllà de  carregar-se  la immersió.

Publicitat

En síntesi, amb o sense independència; en els propers anys caldrà seguir bategant,  molt  fort, a favor de la normalització lingüística .I sobretot, caldrà  convèncer, d’una forma molt pedagògica, a una part important de catalans que encara  no són independentistes, que si es perd  el combat, ideològic i polític, a favor de l’emancipació nacional també es perdrà  tota  la  feina, cívica  i social, de  gairebé  40  anys  a favor de la  normalització lingüística de la llengua catalana.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut