Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Vic, Badalona i el clam democràtic

|

- Publicitat -

La ferma  i freda  ciutat  de  Vic , la capital d’Osona, va ser un clam a  favor  de la democràcia durant la tarda  del dilluns  24  d’octubre en  solidaritat amb el  regidor  vigatà Joan Coma. Vic va esdevenir , una vegada més la capital de la reivindicació independentista. De tota manera, ara ja  és  tot el país  el que està immers  en un procés de desobediència, absolutament cívica  i democràtica, contra  un règim, el del 1978,   que ha esdevingut absolutament   dogmàtic i autoritari.

El clam contundent  a favor de la democràcia ja  s’ha estès  com una taca d’oli, més  enllà  de  Vic  tenim la  meravellosa  ciutat de Badalona , en què  el seu  equip de govern municipal  ha estat a l’alçada  i   més de 400 càrrecs  municipals  i nacionals , fins arribar a la Presidenta  del Parlament, Carme  Forcadell, la qual  representa, més que ningú i més que mai, la  sobirania democràtica  del poble  de Catalunya, davant d’una administració  espanyola  que ha perdut el nord  i  rep   les crítiques  més  contundents d’arreu de l’Europa  més  democràtica  i  civilitzada.

Publicitat

En síntesi, que la transversalitat  política catalana  en defensa  de la democràcia i el dret a l’autodeterminació  dels pobles va fent  el seu camí . Ara més  que  mai  hem de  consolidar aquest  torrent  de civisme  i  transformar-ho en estructures  d’Estat  definitives que ens permetin una desconnexió  efectiva .De tota manera, ara més que mai, també, ens  cal  fer possible  que la nostra  força  sigui  la  nostra unitat i que el  riu de solidaritat  cap  els nostres  representats,  locals  i nacionals, martiritzats per la superestructura espanyolista, ens  mantingui  ferm  i  efectiu  com una pinya. 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut