Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Ara cal bastir una unitat granítica

|

- Publicitat -

Amb motiu de la detenció de l’alcaldessa de Berga  Montse  Venturós per part dels Mossos  d’Esquadra cal  dir -ben clar  i fort-  que  els Mossos d’Esquadra no són, de cap de les maneres, el problema del contenciós entre l’Estat  espanyol  i  Catalunya. És més, els Mossos d’Esquadra són la policia integral de Catalunya, per  la qual cosa és més necessari que mai donar-los el màxim  suport.

El problema de  debò és la política, gairebé colonial  i molt  antidemocràtica, del govern espanyol del PP envers  Catalunya. De fet, la detenció de  l’alcaldessa de Berga és, ha estat un atac en tota regla contra el poble català per part de la superestructura espanyolista. Ara el més important és mantenir la unitat independentista d’una forma granítica, sense  fissures.  Ara  ens  cal   bastir  una unitat  independentista  de  debò per  tal  d’aprovar els  pressupostos  i  elaborar  la  llei  de  transitorietat  jurídica  que  ens permeti  fer  efectiva  la  desconnexió amb  l’Estat  espanyol. Sense  aquestes  dues  eines indispensables -els pressupostos  i  la llei  de  transitorietat  jurídica- ens podem  quedar molt afeblit  i el procés  es  podria  estancar  d’una  forma  molt  perillosa. En relació  amb  els  Mossos  d’Esquadra  cal tenir molt  present que són la policia  catalana per excel•lència i, per aquesta raó, també son la policia judicial. Pensem que els unionistes i assimilacionistes voldrien que deixés ser  policia  judicial i  tornéssim  als  anys  setanta del segle  passat; és a dir, al fosc, indigne  i injust “tardofranquisme” .

Publicitat

En síntesi, ara ens cal  unitat per damunt de tot. Una  unitat  granítica de debò i sense  fissures que ens permeti avançar. En aquests  moments  cal no equivocar-se.  Cal saber bé qui són els que no ens deixen avançar com cal. Ara és el moment de la consciència,social  i nacional, la fermesa  i  la unitat. I, sobretot, no caure  en les  provocacions  del  govern espanyol.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut