Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

La bombolla del lloguer és molt greu

|

- Publicitat -

Sembla que els lloguers  estan  pujant  de  forma considerable  a  tot  Catalunya. A Barcelona  -també a d’altres pobles i ciutats  emblemàtiques  com, per exemple Sitges, Girona o Cadaqués- s’estan incrementant  d’una  forma  brutal a causa de l’especulació relacionada amb els pisos  turístics, i també  per  altres  motius.

Tot  aquest  rebombori, aquesta  nova onada  especulativa està  provocant una mena de bombolla, la qual  cosa  és terriblement desestabilitzador, des del punt de vista econòmic,i podria tenir uns efectes antisocials letals.  En aquests  moments  la societat  civil, les administracions i el sector immobiliari haurien de promoure més lloguer  social i, sobretot, frenar aquesta  nova  bombolla del  lloguer,  per tal que no s’estengui  a més  capitals de comarca i municipis importants de Catalunya. És molt  necessari anar cap a un model més europeu,  en què la propietat  i el lloguer  estan  equilibrats i l’administració controla que no es descontroli  el  preu d’un producte de primera necessitat -com el  menjar, la sanitat, l’ensenyament  o el transport  públic- per tal  d’evitar mals  majors. Sembla mentida que no haguem après la  lliçó de la crisi immobiliària de l’any 2008, en què ens ha deixat  tantes  “víctimes socials”  complement  bandejades.

Publicitat

En síntesi, ara, més que mai, cal fer  possible el sentit comú; és a dir, compatibilitzar  el turisme -de la millor qualitat possible-  amb  uns preus  raonables del lloguer.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut