Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Portbou/Cervera : els pobles més mortificats d’Europa

|

- Publicitat -

El  proper  dissabte  25  de febrer  torna  a haver-hi  una  jornada  de mobilitzacions a favor del tren  convencional  i  per unes interconnexions ferroviàries dignes  entre  Portbou i Cervera  de la Marenda.

Tenim molts exemples, molt  problemes  per la  manca de correspondència ferroviària entre Cervera de la Marenda i Portbou. Però a partir de  la  desaparició, a l’Estat francès,  dels trens nocturns les connexions Cervera-Portbou cada  dia  es degraden  més. Per altra banda, ADIF no compleix res. A primers d’enguany  s’havien de  començar  unes obres vitals a l’estació de Portbou d’elevació de les andanes  i res de res. La mortificació  és  brutal .  Portbou/Cervera estan  esdevenint  els  poble més marginats  i mortificats de  tot  Catalunya i d’Europa.

Publicitat

Per  altra  banda, la solució  seria senzilla, Però  hi ah una terrible manca de  voluntat política de la RENFE/ADIF  i de la  SNCF per poder aprofitar  satisfactòriament aquest enllaç  internacional del tren convencional. Bones connexions i millora d'amplitud d'horaris Que tornin els trens de nit, amb correspondència amb els trens RENFE/SNCF. Que hi hagi bitllets combinats transfronterers a preu popular

Que els retorns de trens buits estiguin inclosos al servei de passatgers.. En el futur, que hi hagi un servei transfronterer quotidià  regional entre Narbona, Perpinyà, Cervera, Portbou, Figueres i Girona.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut