Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Un tarannà autoritari i irresponsable

|

- Publicitat -

El  rebuig insistent i irracional contra Catalunya des de la política  i la diplomàcia  espanyola (jo diria més castellana antiga) no te cap sentit. El taranna poc democràtic de la tradició política  castellano/espanyola  es reflecteix, més que  mai,  en la  seva  actitud  poc respectuosa  i irresponsable  davant  la  qüestió  nacional/diferencial  catalana.

No  hi ha  dubte  que el diàleg  de debò,  la negociació  hauria d’acabar  clarament amb un referèndum d’autodeterminació per tal de donar la paraula al poble català i que aquest decideixi.   Això  ho sap perfectament Europa,tot i que alguns organismes  – poc  transparents i democràtis- com la Comissió  Europea, de moment, callen com morts. Però  es comencen a escoltar veus autoritzades, debats  i opinions   d’eurodiputats, d’experts  i  de ministres  i exministres  de  diferents  estats que diuen clarament que la solució  de Catalunya és -sense cap mena de dubtes-  la democràcia.

Publicitat

Tot això ho resum molt  bé el gran europeista i  catalanòfil, eurodiputat  flamenc de la N-VA  Mark Demesmaeker,  quan manifesta que la Constitució espanyola no pot passar per sobre de la democràcia: que el referèndum és legítim i  el govern  català ha de seguir endavant. Sobre la UE, en relació  amb Catalunya, Escòcia  i  la  possible  ampliació interna, el catalanòfil Mark Demesmaeker  també  diu  el següent: si lña Unió  Europea no permet  que  sorgeixin moviments democràtics, perdran tota la poca  credibilitat que els  resta.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut