Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Fem possible una república neta, cívica i justa

|

- Publicitat -

Catalunya ha de ser una república cívica, social i ferroviària (en el sentit que ha de ser molt  més sostenible  que  en l’actualitat).  Hem de transformar aquest país i fer possible que valgui la pena viure-hi.

Caldrà  treballar  dur, però  ens hem de proposar  convertir aquest -petit  i delicat  país  nostre- en la Dinamarca de la Mediterrània, en què els valors cívics, ( la  luita  efectiva  contra la corrupció, una reforma  horària amb tots els  ets i uts  i  la millora efectiva  del trsnport  públic ) l'eficiència econòmica i la justícia social siguin els pilars bàsics de la nova república. Catalunya necessita Europa, (també  la UE i l’euro; encara  que a alguns  no els hi  agradi. tot  sabent que  caldrà dur a terme una gran transformació  de l’actual UE ),  però el vell continent –i particularment  una  Unió  Europea en  hores baixes-  també  necessita una  Catalunya  forta, independent,  amb una economia  moderna, amb contingut social  i  amb  la màxima estabilitat política  possible. 

Publicitat

Som el nord del sud : estem situats en una cruïlla  geogràfica  molt  estratègica. Disposem d’una ciutat  com,  Barcelona,  que és una autèntica  metrolis europea i mundial, i  un punt d’atracció -econòmic, cultural-  espectacular,  principalment del el sud  i  el centre d’Europa . A més, malgrat  algunes  mancances  socials, sóm  una potència turística molt remarcable. Disposem   d’uns  municipis  encisadors, carregats  de patrimoni  cultural  i història viva,  d’unes comarques  variades i meravelloses i  d’una xarxa  de ciutats  mitjanes  molt  ben equilibrades; com per  exemple  Girona, la  qual  hauria d’esdevenir  la capital  política  d’aquesta  futura  República  catalana.

Ara ens cal que poguem decidir. Hem de poder bastir i planificar adequadament el nostre  esdevenidor  col•lectiu. Hem de  fer un gran esforç  suplementari,  per tal de poder  fer  realitat  els  nostres  objectius . Hem de poder  decidir, com qualsevol poble lliure  i normal  del  món. Catalunya vol guanyar-se la seva llibertat nacional i la  seva  millora de la  qualitat  de vida. I  ho vol  fer a la catalana;  és a  dir,  amb respecte, poder de convicció i  fermesa. La democràcia, l’europeísme  sincer,  la llibertat i una millor redistribució de la riquesa és – ha de ser- el nostre nord, per tal  d’aconseguir  la  nostra  fita  tan desitjada .

Publicitat

Opinió

Minut a Minut