Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La carta britànica a favor de Carme Forcadell

|

- Publicitat -

Només un miracle -i ho veig  molt  difícil- podria  aturar la rracionalitat de la    piconadora  judicial espanyola, i evitar  la  imputació de Carme  Forcadell  -i  els  membres de la mesa del Parlament- que  van defensar Catalunya, la democràcia i la llibertat  d’expressió. De fet, això és una inderència  gravíssima d’intimidació del poder judicial, completament  polititzat, contra el poder  legislatiu català (el Parlament de Catalunya).Sense  cap  mena de  dubtes, la justícia no pot resoldre un conflicte polític  com una  casa de pagès.

Aquest  episodi -tan  greu i  tan injust i  tan antieuropeu-  ja  està  completament internacionalitzat,  atès  que el  grup de discussió  sobre Catalunya, creat  el mes de març passat al Parlament  de  Westminster (el parlament britànic) va  trametre, fa una setmana,  una  carta, molt  seriosa  i molt  contundent, al President  del govern espanyol   -en llengua castellana, perquè  el Sr. Rajoy  ho entengués bé- en  què li expressava la preocupació del procés  judicial contra  la Presidenta del Parlament de  Catalunya, na Carme Forcadell i Luís. Aquest escrit  el  van  signar  una representació  de tots els  principals partits al parlament  britànic, el Partit Nacional Escocès, el Partit Laborista, el Partit Conservador, el Partit  Liberaldemòcrata i el Partit Nacional de Gal•les. Els parlamentaris britànics remarcaven en l’escrit que dur Forcadell als tribunals simplement  per  haver permés un debat és una clara  violació del dret  democràtic  fonamental de  la llibertat  d’expressió

Publicitat

Davant d’aquests atzagaiades tan contràries  al  veritable  estat  de dret i  als  mínims requisits d’una democràcia  autènticament  amb homologació europea, el Partit  Popular  a Catalunya pretén activar  una  campanya -cínica, hipocrita  i  falsa- anomenada : “la Catalunya  valiente”. Realment  aquest  eslògan  és  el  súmmun  de l’engany  polític en majúscules, ja que amb un Tribunal Constitucional  a favor (completament polititzat), amb una “destrucció de facto”  de la separació  de poders  i, en conseqüència, amb  una ingerència judicial brutal contra  el poder legislatiu (el Parlament de Catalunya)  és  molt fàcil ser valent. A més “la Catalunya valiente” de fet,  és  quelcom  que  va  contra la democràcia,  la llibertat, Europa i  el poble català  -que en més  del 80%- vol votar. Una vergonya en majúscules.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut