Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Jeremy Corbyn, la coherència, Catalunya i Europa

|

- Publicitat -

Les qüestions ideològiques, massa vegades, es  fan molt  complicades,  i  en conseqüència, les  paradoxes  polítiques es  poden presentar en qualsevol moment. Ara  resulta que en aquesta tumultuosa   i  contradictòria Europa el líder/dirigent  polític europeu  d'esquerres  més lúcid, honest  i coherent seria  el  londinenc, i actual líder del laborisme  britànic, Jeremy Corvyn; però, és  clar,  resulta que Mister Corbyn es posiciona clarament  a favor del BREXIT.

De fet, l’esquerra, o millor  dir, el centre-esquerra oficial ( els que formen  part de la  Internacional Socialista) actualment a la UE es troba  en un estat  força  lamentable. El cas de l’Estat  francès  és demolidor, ja que el  “robust”  en altres  époques Partit Socialista francès   -el  gran partit  del magne “monarca republicà”   que  va  governar   el “superlatiu”  Estat  francès  durant  14  anys, François  Mitterand-  disposa a les  enquestes, per a les eleccions legislatives de l’11 i 18 de juny,   d’entre  un 6%  i un 9% . És a  dir  el PSF  està tenint  una evolució política semblant al PASOK grec; per  altra  banda  a Itàlia, l’Estat espanyol i  als  països de l’Est, els partits socialistes/ socialdemòcrtes  clàssics  també estan  força malament. No  hi ha  dubte  que l’únic líder/dirigent polític  europeu actual que  podria  fer una mica  d'ombra a Mister Corbyn  per líderar  l’esquerra estàndar   europea  -amb una certa  dignitat i credibilitat-  seria el catalanòfil  alemany Martin  Schoulz. 

Publicitat

Tot aquest  rebombori polític  europeu,  per  a Catalunya  també  és un bon  “maldecap”   El problema -per  als  catalans-  és que a banda d'haver de ser europeus i europeistes – per  raons històriques, economiques, polítiques i ideològiques-  també ens  fa  falta  una nova Europa de debò. De fet, per exemple, si els  dos  més importants  fundadors   i precursors de la unitat  d’Europa -Jean Monnet i Robert Schuman- (que no éren precisament d’extrema esquerra)  tornessin a viure  quedarien  molt  decebuts (políticament  i socialment)  de la UE  actual  i especialment   d’un “monstre antisocial”  i molt  poc democràtic  anomenat Comissió  Europea.. No  hi ha  dubte  que  una altra   Europa  és  possible. Una  altra  Europa tan necessària  com l'aire que respirem  i  Catalunya  ha  de  ser-hi  de totes totes.  Another Europe is possible. Another Europe must be possible.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut