Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

El setge de Girona

|

- Publicitat -

Desprès  del  terrible  “setge” de Girona i  rodalia –del passat  1  d’octubre-  per  part de les  forces d’ordre públic (d’ocupació) comandades  des de Madrid,  i la resposta  cívica, pacífica  i pulcrament  democràtica de la població gironina em sento més orgullós  que  mai  d’haver nascut, un 27 de  juny de 1962, en aquesta  meravellosa, digna, evolucionada, europea i encisadora  urbs  anomenada  també  la “Florència  catalana”   o  la “petita  Montpeller”.

Desprès d’una jornada de vots i cops de bastó  contundents, gairebé tota premsa  internacional del món civilitzat -sobretot els rotatius francòfons, germànics i anglosaxons-  ha descrit  a la perfecció  la “constitucional” operació  repressiva del passat 1-0  com una  intervenció que només  es  pot  defenir  com a  brutalitat  policial amb tots  els ets i uts. Passi  el que  passi a partir d’ara , hi  hagi  o  no –properament-  una DUI, el 1-O passarà a la  història com la  data  definitiva en  què Espanya (el  nacionalisme imperial castellano/espanyol) va perdre  Catalunya, molt  més sentimentalment que no pas  economicament i políticament. Cal tenir  molt  present que  fa  aproximadament  cent anys l’intel•lectual  espanyol d’origen basc Miguel  de  Unamuna ja  va advertir  el  govern espanyol de l’época  amb la coneguda frase : “vais a perder a  Cataluña”.

Publicitat

Tornant a l’esclat, molt  desproporcionat, de violència  d’estat  sobre la població  gironina i  catalana  en general  el  que resulta veritablement  indigne  és que ni el  monarca -el cap de l’estat-  ni el President  del  govern s’hagin disculpat de l’agressió –física  i moral-  contra  una  població  civil totalment indefensa. Aquí  només  podríem fer una excepció, el  divendres 06/10/2017, massa tard, el delegat  del govern espanyol  a Catalunya,  el Sr. Enric Millo, va demanar disculpes i  va expressar el seu neguit pel que va succeeir el passat 01/10/2017. En qualsevol  cas, cal  dir ben alt  i  clar que si no hagués estat  per la  valentia  i professionalitat de la premsa  lliure intdernacional –la qual  va exercir el paper de notari i va certificar els abusos brutals  comesos per les policies  comandades des de Madrid- encara  la  gent  gironina  i catalana, pacífica i cívica,  hagués estat mortificada i  acusada   com a responsables  de tots  els  mals. En síntesi, el passat  01/10/2017, Girona i Catalunya  van estar vexades i es van  vulnerar –arbitràriament-  els  seus drets fonamentals. Malgrat  tot, van votar  cívicament amb molta dignitat, davant de la indignitat  d’un Estat espanyol completament  esquizofrènic.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut