Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Ara toca fermesa i intel•ligència

|

- Publicitat -

En aquests moments considero que el moviment sobiranista i independentista ha de saber elaborar una bona autocrítica; és a dir, cal seguir avançant amb fermesa, però alhora, amb molta intel•ligència. Ara més que  mai  caldrà estar amatents a una autèntica campanya d’imposició de la desmoralització  en la població catalana. Les televisions, principalment Atresmedia i Mediaset (els primers, antena3 i la Sexta; els segons, Telecinco i la Cuatro), seràn molt actius en crear confusió i desànim entre nosaltres.. Això, pura i simplement, no ha de passar. Serà una guerra  psicológica  oberta, però la podem combatre amb més civisme, conviccció i  determinació política. De  la  mateixa  manera,  s’ha  demostrat que l’anomenada “fugida d’empresa”  -la qual es va portar a terme ,molt  maquiavèl•licament, mitjançant  amenaces  i impostures polítiques  brutals- ha estat un pla  premeditat  per  desprestigiar  l’economia  catala  i posar  la por  al  cost  en els  ciutadans  catalans  menys  polititzats. No hi ha dubte que el nacionalisme castellano/espanyol ens vol humiliats i enfonsats; pretenen que ens enfrontem entre nosaltres i que -simplement- quedem inhabilitats,desnonats i anihilats; però no ho aconseguiran.

Ara toca més unitat civil, dintre d'una pluralitat ideològica ; cal tenir molt present que, a banda de l'eix nacional, segueix existint també l'eix social. En aquests moments els catalans, si volem emancipar-nos de debò de la tutela del 155 del PP i les seves marques blanques hem de ser una mica més cartesians com els pobles germànics i un xic més pragmàtics a l'estil dels pobles anglosaxons. De tota manera hem de saber clarament contra qui cal fer front –sempre d’una manera cívica, pacífica i democràtica- . El poble català ha de saber que s’enfronta a un autèntic “monstre” modernitzat i rearmat,  anomenat annexionisme, el qual és una barreja explosiva de supremacisme polític, assimilacionisme lingüístic i cultural i una “alta” justícia (neofranquisme 2.0  en què  mai  hi ha  hagutveritable  reforma) que no és gens independent i representa el que exercien el militars colpistes d’extrema dreta fa 40 anys. Per  altra  banda, ara  que l’Estat se sent fort -la superestructura espanyolista  més enllà del  PP  i les seves marques  blanques- pot  tenir la tentació d’entrar  en tromba contra  l’escola  catalana, la  immersió  lingüística,  i també  contra el procés de  normalització  lingüística inciaat  als  anys  vuitanta  del  segle passat. A més  a més, la degradació de la qüestió  social continuarà fent  camí  en el conjunt  de l’Estat  espayol; alguns economistes  independents  i valents  ja  esmenten que  l’Estat  espanyol  no  podrà  pagar, regularment, les  pensions;  ja es comenta  que  a  l’any 2018  no podrà  fer front al  pagament  de  la paga doble  de  Nadal.

Publicitat

En síntesi, en aquests moments  durs, d’entrada el que cal és  fer  tot  el possible  per  guanyar bé les properes  eleccions del  21-D. Ara, més que  mai,  ens  cal autocrítica constructiva, fermesa intel•ligent i  determinació política, per tal  de combatre aquesta  regressió –social, nacional  i lingüística-; la qual  cosa  només  s’aconseguirà  amb una molt  més  gran politització  i compromís  social del conjunt del poble  de  Catalunya.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut