Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

Juncker, Catalunya i la traició als principis democràtics

|

- Publicitat -

 Ja seria hora que aquest reaccionari i corrupte –Jean Claude Juncker- dimitís com a President de la Comissió  Europea. Ja n’hi ha prou de traïr  els principis bàsics de la idea d’Europa com espai de pau, democràcia, solidaritat, justícia  social i respecte  a la diversistat dels pobles. 

Aquest personatge tan nefast per a Catalunya, Europa i la democràcia ha contribuït molt al augment del populisme xenòfob i l’euroescepticisme  d’extrema dreta, des de  L’Atlàntic als Urals.. Jean Claude Juncker és  un dels màxims responsables que a Europa – a la UE- no avanci  la idea democràtica de l’Europa dels pobles i del respecte al dret a l'autodeterminació  dels pobles, de les nacions històriques sense estat del vell continent: com la nostra nació  catalana.  Juncker s'ha encarregat d'aturar la necessària reestructuració  i descolonització   interna del territori  de la UE, en contra de la idea bàsica dels precursors  de les institucions europees, després de la Segona Guerra Mundial,  en el sentit  del que havia de ser la Europa “pulcra” dels ciutadans, per damunt de  l’Europa burocràtica i insensible (socialment  parlant) dels Estats, a voltes molt  decadents, autoritaris i neoimperialistes.

Publicitat

En síntesi,  els  cas Puigdemont i, en conseqüpencia,  la  qüstió catalana ja  ha esdevingut plenament  un dilema  europeu  -alguns eminents   juristes  argumenten que  d’ençà de  1714 sempre  ha estat  una qüestió  europea- . De  fet  la internacionalització   del fet nacional/diferencial  català  ha  aconseguit donar un pas  de gegant. Per aaquesta  raó ara  ens  cal  molta intel•ligència  col•lectiva, fermesa , mobilització  ordenada i acció  política agosarada. I tot  això  -sempre-  d’una forma, d’una manera exequisidament    cívica, pacífica  i democràtica.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut