Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Àfrica torna a començar en els Pirineus ?

|

- Publicitat -

Si fa unes setmanes l'eurodiputat de la CDU, Elmar Brok, del partit de la Sra. Merkel, demanava una negociació i una mediació d'Alemanya i la EU per tal de mirar d'encarrilar el contenciós entre Catalunya i Espanya; ara ha estat una diputada de la Catalunya Nord, a l'Assemblea Nacional francesa, Laurence Gayte, del partit La Republique en Marche (el Partit de Macron) qui  ha demanar per carta al Ministre d'exteriors francès, el bretó  Jean Yves Le Drian, que es posicioni sobre Catalunya en relació  amb un Estat espanyol cada dia  més autoritari i amb una democràcia  molt    degradada i contaminada.

Aquesta diputada, que representa la Catalunya Nord (en una  de les quatre circunscripcions  electorals del Departament dels Pirineus Orientals) ha posat de manifest que s'han empresonats dirigents polítics i d'entitats catalanes, que tan sols han expressat, pacíficament i democràticament, les seves opinions. A més també, reconeix i critica  molt  negativament el  silenci  còmplice del govern  i la  superestructura  jacobinista  francesa, per tal  d’amagar  els  abusos polítics, policials  i judicials de tota mena. de l'altiu  govern i administració  espanyoles. La  diputada Laurence Gayte, com a demòcrata,francesa i  europea, i, alhora,  com a representant política directe del departement  dels Pirineus  Orientals -un territori transfronterer de  llengua i cultura  catalana  amb  molts  contactes  amb Catalunya  i –especialment- especialment  amb l’Alt empordà  i gran part de la Regió de Girona – s’esgarrifa  i  denuncia  de la repressió  brutal  d’un govern espanyol ultraconservador contra els polítics  i la societat  catalana  que  vol un referèndum d’autodeterminació una forma –pulcrament-cívica, pacífica i democratica. És  de  suposar  que la diputada Laurance  Gayte  també  deu  estar  informada de  les actituds  arrogants, prepotents i discriminatòries de  diversos membres  de  diversos cossos policials comandats per al govern espanyol a  La Jonquera  envers, pacífics, ciutadans catalans del Nord, de nacionalitat francesa, perquè no  parlan castellà   i, a més, perquè porten a la matricula  francesa del  departament 66,  les quatre  barres. Un qüestió  molt lamentable, que podria  provocar  un incident diplomàtic  molt  greu entre el Regne d’Espanya i  la República francesa.

Publicitat

Amb tot això es constata, es demostra  que cada dia més dirigents polítics d'arreu d'Europa volen i creuen que la qüestió catalana s'ha d'encarrilar amb una veritable megociació, amb mediació Europea. Però, malauradament, a Madrid tenim un goveren , un executiu espanyol que, a més a més, de ser neofranquista i autoritari, ha perdut completament el sentit comú. Això provoca que  ja es torni   a fer  servir  a  diversos mitjans de  comunicació europeus  i, sobretot,  als mithjans  francòfons, aquella  frase tan dura i  lapidària que  s’escoltava  molt als anys  70 del segle  passat  que deia : “Àfrica  comença  als  Pirineus” . Malauradament aquesta frase, de rebot, també  fa  molt de  mal al conjunt dels Països Catalans, als  bascos  i  a Portugal.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut