Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

La repressió i la banalització de la presó

|

- Publicitat -

Un estat  que  reprimeix  les urnes, la gent pacífica  que va  a votar , que  engarjola polítics per motius  ideològics  i que discrimina  la  llibertat d’expressió , simplement  és un estat atroç i tercermondista , que no mereixeria  formar  part  de la UE. Doncs bé, encara  és molt  pitjor  la terrible banalització  de  la  gent innocent (dels presos i exiliats polítics  catalans i llurs  famílies) que  són a l’exilii  a la presó,  molt  lluny  de casa.

No  hi ha  dubte  que, ara  l’Estat espanyol és un lloc inhospit  per a les persones que volen exercir una ciutadania crítica i, en què,  a més de no existir  la  separació de poders,per a una  gran majoria de catalans  és  un indret en què  la justícia (superpolititzada) ha esdevingut una venjança  en majúscules. Jo penso, jo considero, com a ciutadà demòcrata, català i europea,  que ja n’hi ha prou, -per part de polítics i, sobretot, contertuciants castellanistes, unionistes  i assimilacionista, així  com per  alguns polítics catalans molt castellanitzats i jacobinitzats- de fer tantes  “bromes estúpides” antihumanitàries, de banalitzar injustament  la qüestió  de les visites  a la presó  dels familiars dels presos polítics catalans, Jo crec que no es pot manifestar  en públic que  Madrid  no és lluny de Catalunya (a una hora  d’avió). Això, independentment de la ideologia de cadascú implicar tenir  molts  mals  sentiments. És ser un autèntic Frankestein sense  cap moral,  ni  ética ni res de res. A banda de tot aquest episodi tan negre, tots  sabem que  l’acostament dels  presoners, que ho  preveu  perfectament la llei, no es porta  a terme  per  raons  polítiques estrictes, ja que es pretén “penalitzar”  d’una forma venjativa uns polítics honestos  i  humanistes que  volen fer  efectiu el dret  a l’autodeterminació  dels  pobles. 

Publicitat

Per  altra  banda  cal no  oblidar que des de  diferents  membres de partits  polítics  europeus de molt diferents  gradaccions, famílies  i ideologies  polítiques; des del antic partit Conservador Britànic (els Tories) fins a l’esquerra  social/comunista  alemanya de Die Linke , passant  per  els liberals , socialdemocrates  i verts de totes les latituds  geogràfiques  de la UE;  així com  un 80% dels representants polítics  de  la Catalunya  Nord, tots els han manifestat, per activa  i per  passiva, que s’ha de  deixar  immediatament  en llibertat tots  els  presos polítics  catalans.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut