Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Els ajuntaments, el llaç groc i el civisme

|

- Publicitat -

El llaç  groc és un símbol cívic i, per  damunt  de tot ,   neutral. Per  aquesta  raó  considero  que fa  molt  bé  l’Ajuntament  de Girona de  no  retirar  el llaç  groc  i  la pantarca  a favor  de l’alliberament  del  presos polítics catalans  de  la  façana  de l’Ajuntament  de la magnífica  “Florencia Catalana”.

Un servidor onsidera que no cal retirar cap  pancarta a favor dels presos, ni cap  llaç goc, ni a Girona , ni a Barcelona  nia cap de les 940 i escaig  municipis  que  hi han a Catalunya.   En una democràcia  normal el llaç  groc  representaria, representa els drets fonamentals de les persones .És  també l’exercici  de la  llibertat   d’expressió  amb tots  els  ets  i  uts. Per altra  banda  el clam cívic, ciutadà i europeu  a  favor  de la llibertat  dels presos  polítics  catalans  és  quelcom  que va  mé3s enllà de ser o no ser independentista ;  qualsevol autonomista, federalista, confederalista, sobiranista  o  independentiste, si és una veritable democràta -des la  ideologia conservadora  a la  ideologia social-revolucionaria d’esquerres- hauria de defensar  l’alliberament  immediat  de tots  els  presos  polítics  catalans  i  manifestar-se, cívicament i pacíficament,  cada  dilluns a  la  plaça del Vi  de Girona.

Publicitat

En síntesi, tots  els  Ajuntaments  de casa  nostra haurien de lluïr  el llaç  groc i  la pancarta per  la  llibertat  dels  presos , uns presos  que cal  recordar  que  són de consciència , de ideologia, per raons estrictament  polítiques,  que  res  tenen  a  veure  amb  la  justícia. 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut