Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

La UE . Un zero a l’esquerra ?

|

- Publicitat -

Estan  passant  coses  molt  greus a la  nostra  estimada  Europa. En aquests moments, la UE, Europa  i la Immigració  formen  un trinomi  molt  complicat, en què sembla  que la qüestió cada dia es complica  més . Ara  bé, el problema  no és Europa (caldria més Europa que mai) . La  veritable desgràcia  són el polítics, a voltes   molt corruptes i poc  preparats, que manen a  les institucions  europees, totalment incompetents,  i el  jacobinisme  neonacionalista  i reaccionari  de certs  estats  que  wa pensen  que  encara  són autèntics  imperis  colonials, però que  de  fet  no deixen de ser  un zero a l’esquerra,  per tal de resoldre macroproblemes  molt vidriosos  i complexos  com són la gestió de la immigració  i  el control de  la frontera  sud  de la  Mediterrània.

La UE  s’ha de reformar en profunditat  si no vol morir d’inanició. La UE s’hauria  de transformar en una autèntica,  en una  veritable  Europa federal dels  pobles;  en què  es combini  l’Europa de les Regions, el dret a l’autodeterminació  dels pobles  i  una estructura política  -diplomàtica, de defensa, d’assumptes immigratoris- única  en què veritablement  es pugui  posar  una mica d’ordre i de la justicia social  en relació  amb els  fets  tan  lamentables que estan succeint  a  la frontera  sud  de la  Mediterrànea i , especialment,  a Líbia. Si no s’articula  una veritable  UE en condicions de  poder  gestionar  i intervenir, quan faci  falta, al sud de la Mediterrània, és corre  el risc que  a gran part  d’Europa la democràcia , l’Economia i l’estat  de benestar quedin completament  col•lapsats. A 2018,   l’Europa  dels  estats  actuals s’ha comprovat que no fucnbiona de cap de les maneres  .És  massa  gran per  segons quins aspectes i massa  petita  per  segons quins d’altres. Ara ens  cal més llibertat i sobirania  per a les nacioons (sense  estat) i regions  autènticament  històriques i , alhora, una estructura  política  forta i  molt més democràtica des de Brussel.les  que  pugui tractar  amb responsabilitat  les diferents  qüestions complexes  i els  drames humanitaris de la immigració, la diplomàcia i la politica exterior autènticament  europea . No es tracat de provocar  “efecte crida”  perquè totat la misèria del mópn  vingui  a Europa, sinó que cal una autèntica política immigratòria  comuna que  gestioni els  fluxos immigratòris “Sud-Nord” que  controli i persegueixi les màfies i que  es creïn unes veritables  ajudes  al subdesenvolupament  del continent àfricà.

Publicitat

En síntesi, cal aplicar molta  voluntat política , que impliqui més Europa  i més democràcia, llibertat  i  justícia  social  per evitar, definitivament,  que  l’actual UE no  esdevingui  un veritable  zero  a l’esquerra.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut