Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

És de savis rectificar

|

- Publicitat -

El passat 27 d’abril, a la sala de conferències del Cercle Sport de Figueres es va tornar a debatre a l’entorn del Pdusuf , un autèntic pla/monstre (urbanístic) multicèfal, utilitzat d’una forma molt prepotent i desagradable .

Aquest conglomerat urbanístic, anomenat tècnicament, pla director urbanístic del sistema urbà de Figueres comporta, té unes ramificacions i conseqüències terriblement mortificadores – de regressió social i ecològica de debò – que van molt més enllà de la ciència urbanística i del seu àmbit geogràfic. El Pdusuf representa la trituració de la mobilitat sostenible ( supressió de l’estació del centre); al mateix temps no s’especifica com es finançarà tot plegat, ni com s’articularà un sistema de transport públic terrestre eficaç per arribar a la “meravellosa “ futura estació perifèrica, extramurs de la capital altempordanesa. De fet, un servidor té la sospita , intueix quelcom sobre “les presses” del trasllat ferroviari ( del tren convencional) a 2’5 km del centre urbà. Podria ser una excusa per portar a terme una maquiavèlica, sofisticada i lucrativa operació. L’Estació de Vilafant, com a únic nucli ferroviari, només es pot entendre, per unes raons extraferroviàries, per justificar estrafolàries atzagaiades urbanístiques, radicalment insostenibles per a tot l’Alt Empordà .

Publicitat

Davant d’aquest panorama tèrbol, ha arribat el moment d’agafar el rave per les fulles, és a dir de reflexionar sobre el fons del conflicte i no la forma. Cal que tots plegats ( totes les institucions, associacions i partits implicats) recuperem la racionalitat, per tal de poder rectificar aquest pla urbanístic desmesurat. Encara som a temps d’utilitzar una eina que es diu democràcia per recuperar l’equilibri, la justícia social i el sentit comú.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut