Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Reflexió Territorial

|

- Publicitat -
Sembla que de moment es congela – es pot aturar el cop – l’amenaça de supressió de llocs de treball a l’estació de Cervera (Roselló ). A causa de la lluita persistent dels ferroviaris de Cervera, juntament amb els seus representants polítics i ajuntaments de la contrada, (tot el territori unit ) s’ha pogut aturar l’hemorràgia, de serveis de transport públic ferroviari i llocs de treball , que volia aplicar el neoliberalisme a la francesa, representat en aquest cas per la SNCF .

Cal extreure una important lliçó política dels fets de Cervera de la Marenda . Cal veure com evoluciona la situació, però s’intueix que a Cervera ( Catalunya Nord ) no hi haurà regressió social com en d’altres llocs del Principat . Això ens hauria d’esperonar perquè a l’Empordà , i més enllà d’aquest mític territori, canviéssim d’estratègia . Sense mobilitzacions i unitat ( civil, política i social ) nosaltres no guanyarem la nostra guerra social a favor del tren convencional .

Cal més conscienciació i fer entendre als nostres responsables polítics i, sobretot , als ajuntaments del territori, que el tema de l’Estació del centre de Figueres i la millora i el manteniment de la línia del tren convencional en el seu conjunt, Barcelona-Girona-Figueres-Portbou-Cervera, és vital per a tothom . Per a la societat civil ( per a l’economia de proximitat) i, sobretot, és vital per poder albirar un transport públic digne de cara al futur . Cal tenir molt en compte que sense un transport públic decent mai superarem la crisi ni el model socioecòmic, tòxic i erràtic , que és el responsable aquest greu desgavell econòmic i malestar social tan mortificador.
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut