Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Una democràcia de baixa qualitat

|

- Publicitat -
No importa que el PP pactés amb Jordi Pujol al Majèstic i que Felipe Gonzalez, que també va pactar amb el catalanisme conservador, sigui un emblema del socialisme que combat la dreta amb ungles i dents. Tant l’ex-president espanyol del PSOE, com l’ex-president espanyol del PP, demanen l’aplicació d’un jacobinisme antiquat i carpetovetònic a l’Estat Espanyol,

Així ho van detallar aquesta setmana a Expomanagent, una trobada empresarial que es va fer a Madrid, i en la qual tots dos van fer una exposició acompanyada d’un torn de preguntes. En aquesta convenció Aznar va dir : “jo vull més Espanya i més Europa, i ara hi ha menys Espanya i menys Europa”. La declaració de l’Ex-President socialista no es va quedar enrere: “el meu amic Manuel Chaves, actual vicepresident tercer, hauria de tenir entre les seves tasques la de refer el camí per harmonitzar els mil reglaments que s’han desenvolupat a les diverses comunitats autònomes”.

Que el PP s’erigeixi en defensor de la unitat d’Espanya no sobta . Però als que encara creuen en el federalisme com una opció d’encaixar Catalunya a l’Estat, haurien de tenir més ma esquerra i més pedagogia per incidir , a favor de Catalunya , en aquest debat polític i ciutadà tan dur que pretén impulsar el neocentralisme insaciable . I, sobretot, haurien de procurar que el govern central compleixi amb les lleis en vigor , és a dir , amb l’Estatut. És incomprensible que un estat que es diu modern , descentralitzat, europeu i solidari, encara arrossegui aquesta càrrega de neofranquisme administratiu molt remarcable . I encara és més incomprensible, que un estat modern i europeu faci marxa enrera de les reformes democràtiques i federals de l’estat per por d’una minoritària “opinió publicada ultrajacobina” , que només cerca la desestabilització i la “mala llet mediàtica”

Publicitat

En síntesi, Catalunya ha de despertar .Catalunya ha de guanyar pes polític i econòmic. Catalunya ha de tenir com a referent, com a horitzó de futur, una Europa que aposta per l’economia productiva .Catalunya ha de dirigir-se cap a una Europa de debò que ajudi a desenvolupar un nou model econòmic i social als antípodes del totxo i la construcció d’automòbils de molt baix valor afegit.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut